Llibres

Atorgats els premis Finestres

Els diferents jurats dels premis Finestres han triat Aioua (Males Herbes), de Roser Cabré-Verdiell, com a millor obra de narrativa catalana i Vengo de ese miedo (Tusquets), de Miguel Ángel Oeste, com a millor de narrativa en castellà.

David Pamies i David Sánchez han estat premiats amb el premi Finestres de còmic en català per El rei dels cargols, mentre que Adrià Turina ha rebut la menció al talent novell del premi Finestres de còmic en català per la seva obra Canícula.

La dotació econòmica de cada premi és de 25.000 euros. La menció al talent novell està dotada amb 15.000 euros. El rei dels caragols i Canícula seran publicades per l’Editorial Finestres al llarg de 2024.

Sobre Aioua, el jurat ha destacat “la potència verbal i el desplegament d’imaginació amb els quals es descriu un viatge a Iowa que és, també, un viatge al cor de les paraules i del que volen i poden dir”. L’autora, Roser Cabré-Verdiell, ha destacat que són necessaris els premis a obra publicada i que hi hagi un jurat que en pugui fer una lectura acurada de l’obra.

Sobre Vengo de ese miedo, el jurat ha remarcat “el valor d’aquest testimoni únic, irrepetible, valent i poc convencional en què Miguel Ángel Oeste descriu l’abús constant del pare sota la mirada silenciosa de la mare, víctima i còmplice del pare”. “Aquesta història la vaig començar a escriure en tercera personal i sí que em vaig plantejar quins eren els límits de l’escriptura; el motor de la novel·la és la por”, va declarar Miguel Ángel Oeste.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia