Llibres

L’advocat Francesc Garcia Rafanell presenta a Girona el seu primer llibre

La presentació de ‘La incomodidad de la existencia’ va reunir dimarts unes quaranta persones a la Llibreria 22 de Girona

Una quarantena de persones van assistir dimarts passat, a l’Espai 22 de la Llibreria 22 de Girona, a la presentació de La incomodidad de la existencia, el primer llibre de l’advocat Francesc Garcia Rafanell (Barcelona 1951), publicat per l’editorial Círculo Rojo . L’autor, que es defineix com un humanista per vocació, va escriure aquest llibre durant els mesos del confinament a casa seva, a Canet d’Adri. En ell hi fa una defensa aferrissada de la ciència com a principi inspirador per indagar sobre el significat de la pròpia existència de l’ésser humà, rebutjant les explicacions basades en la dogmàtica de les deïtats. El llibre, que intenta explicar el que han dit els cosmòlegs i astrofísics més significatius del segle XX en relació al començament de l’Univers, recull el que han dit els biòlegs actuals sobre el naixement de la vida a la Terra i posa per escrit el que alguns teòlegs i filòsofs han explicat en relació a la pròpia consciència. L’autor de La incomodidad de la existència considera que la vida és incòmoda per a tothom “perquè ningú vol envellir, ningú vol morir”. I hi afegeix: “Però també és veritat que per tots els oprimits per repressió política, cultural i religiosa, les teocràcies que et diuen el que has de pensar i menjar i vestir, els que no tenen una vida de confort... la vida pot ser molt més incòmoda. És clar que hi ha, en zones de més confort com Europa, un espai nominalment de llibertat, amb menys incomoditat existencial”.

Francesc Garcia Rafanell ja ha començat el seu segon treball, “un llibre sobre Espanya, intentant descriure una Espanya que podria ser respectada per tots els espanyols, tant pels de la perifèria com pels del centre, enfrontats des de fa segles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic