Altres

El sector dels videojocs

Una empresa barcelonina de referència ha obert una delegació gironina

A Girona també es couen videojocs

expansió · La companyia Petoons Studio, que és al darrere de la creació de videojocs com ‘Peppa Pig’, ‘Bratz’ i ‘PJ Masks’, ha obert una delegació a la ciutat amb l’objectiu de crear un ecosistema amb el talent que es forma aquí

“L’aposta és estratègica i amb una voluntat de crear un ecosistema on hi ha molt talent”

Segons un estudi recent de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (Acció) de la Generalitat, Catalunya ha captat vint nous projectes durant el període 2017-2021, que han suposat una inversió de 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Catalunya, que ha atret el 12,2% de la inversió estrangera en videojocs a la UE, amb els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud com a principals països inversors, s’ha convertit en la regió europea líder, al davant d’Amsterdam (West Netherlands), Irlanda, Suècia o les àrees de Bordeus i París. Del total de companyies formades a Catalunya, on es factura més de 552 milions d’euros, el 90% són a Barcelona, que és l’epicentre de la creativitat i la indústria d’aquest sector creixent.

En aquest context, hi ha una empresa barcelonina de referència en el sector que mira més enllà i tot just fa sis mesos, en vista de la necessitat de créixer, va decidir obrir una nova seu a Girona. Es tracta de la companyia de videojocs Petoons Studio , fundada l’any 2016, que ha obert una delegació al centre de la ciutat, a la plaça de Catalunya, per consolidar el seu projecte i el seu equip i captar el talent gironí que es cou tant a la capital com a les comarques més properes. Petoons Studio és un dels estudis independents en la creació de videojocs més reconeguts de la capital catalana, un dels pols de referència d’atracció d’inversions i projectes del sector a nivell internacional.

Sergio García i Daniel del Amor són els fundadors d’aquesta incubadora de projectes transmèdia, que compten amb un equip interdisciplinari format per diferents artistes, animadors, programadors i experts en entreteniment infantil i familiar. Els agrada dir que són pioners en el nou art de l’storyplaying, fusionant videojocs, sèries d’animació i educació amb una filosofia clara: “Som un estudi independent i aspirem a crear jocs i joguines màgiques per a nens i famílies de tot el món. El nostre equip és una barreja d’artistes, desenvolupadors de videojocs i educadors. Junts creem jocs i joguines innovadores i divertides perquè les famílies juguin junts.”

L’empresa està en expansió i actualment compta amb una seixantena de treballadors, dels quals deu treballen a la seu gironina, interconnectats amb la resta. L’objectiu, en un futur proper, és arribar als vint-i-cinc. Com expliquen, l’aposta és estratègica i amb una voluntat de crear un ecosistema en una ciutat on hi ha molt talent.

Segons Sergio García i Daniel del Amor, han optat per Girona perquè ja tenien un grup de treballadors gironins i en vista de les necessitats de creixement “ens va semblar un pas natural fer-ho mitjançant la capital gironina”. També, com remarquen, “perquè la ciutat ens ofereix un entramat acadèmic al voltant de la Universitat de Girona i altres centres de formació relacionats de manera directa o indirecta amb el sector dels videojocs. Això permet un doble guany, d’una banda els estudiants que acaben les seves carreres disposen a tocar de casa d’un estudi de referència al país que treballa en grans projectes internacionals i de l’altra Petoons Studio té accés a nous professionals qualificats que poden aportar el seu talent i créixer i desenvolupar la seva carrera en els nostres projectes”.

Un talent jove que sorgeix de la Universitat de Girona –a la qual només li falta la connexió amb el món professional d’aquest sector, com remarquen– i centres de formació d’on surten joves molt creatius, com és el cas del Cifog o l’Eram. També ofereixen assessorament a la recentment creada incubadora Game Gi, sorgida en el si del remodelat Modern que gestiona l’Ajuntament de Girona, on actualment dos equips de joves gironins treballen des de fa mesos en el desenvolupament del seu videojoc, del qual el mes que ve se’n presentarà una demostració davant d’inversors i plataformes per saber si aquests aposten per tirar-lo endavant o no.

D’altra banda, el fet de venir a Girona ha permès fomentar millor la qualitat de vida i la conciliació familiar de l’equip. “La nostra és una feina creativa i tenim clar que cal estar junts establint tot tipus de sinergies; ni que sigui fent un cafè junts a vegades surten idees. Durant els desplaçaments al lloc de treball no ajuda i d’aquí a tenir un grup heterogeni (art, animació, imatge i so, continguts) interconnectats ens va molt bé.” I com afegeixen, “a diferència d’altres estudis, aquí tothom fa de tot, no tenim equips específics”.

També hi va ajudar que sorgissin inversos a la ciutat que apostaven per aquest model de negoci i filosofia d’empresa. Entre el grup d’inversors catalans de la companyia hi ha Business Angels Girona (BAGI) i el Col·legi d’Economistes de Catalunya.

El joc en família

L’estudi, com remarquen els seus fundadors, treballa per fomentar la comunicació i interacció entre pares, mares, fills i filles a través del joc en família, amb la intenció d’evitar l’aïllament produït pel mal ús dels dispositius intel·ligents actuals. D’entre els objectius, es busca consolidar l’art del joc com una eina per educar els més petits de la família i alhora distendre la creativitat, creant en el nucli familiar una unió que es reforça gràcies al poder del joc en equip.

Un altre dels punts importants de la filosofia d’empresa a Petoons Studio és el compromís amb la diversitat. Els propòsits del comitè de diversitat de l’empresa són fomentar la diversitat i la inclusió dels diferents col·lectius, donar veu i representació a les persones de tots els col·lectius i oferir un canal de comunicació segur així com protocols d’actuació.

En tercer lloc, és rellevant destacar que l’empresa aposta per la presencialitat completa durant les jornades de treball. La mesura s’implanta arran dels nous models de treball proposats després de la pandèmia, ja que l’estudi es caracteritza per treballar amb feines molt creatives que necessiten equips tecnològics i ser valorades en equip. El treball conjunt en un espai compartit entre els diferents professionals és la clau del treball de Petoons.

Els resultats, a la pantalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.