Cultura

En vaga de fam per evitar el tancament d'una sala de concerts

Bernat Dàmaso, responsable de la taverna Cal Macarró de Calaf, porta des de dilluns ingerint únicament sucre i líquids

El dilluns 30 de juny a les 10 del matí, el responsable de la taverna Cal Macarró de Calaf, Bernat Dàmaso, va iniciar una vaga de fam "en defensa de la cultura" amb l'objectiu d'aconseguir que es regularitzi la situació del seu local com a sala de concerts, que considera sotmès a un cas de "mòbing immobiliari" afegit al desinterès per part de l'Ajuntament per normalitzar la situació.

Dàmaso, que des de dilluns només beu líquids i ingereix sucre, considera que s'ha vist "obligat" a donar aquest pas després de més de dos anys d'un conflicte amb el propietari del local, que considera incompatible l'existència d'una sala de concerts amb un hostal situat al pis superior. El responsable de Cal Macarró, local amb tres anys de vida i dedicat "a la música en directe i la cultura cervesera", considera que l'Ajuntament li "nega" la llicència de cafè concert que li permetria normalitzar la situació. Actualment, el local compta només amb llicència de bar, fet que li impedeix celebrar-hi concerts, tal com sosté el propietari del local, que vol rescindir el contracte de lloguer.

Davant aquests fets, Dámaso ha optat per fer la vaga de fam en defensa de "la cultura, la música i la bona gent d'aquest país que intenta tirar endavant iniciatives culturals" i ha fet una crida al conseller Tresserras: "Li demano que parli amb l'Ajuntament de Calaf per resoldre el tema i que se'm permeti continuar fent la meva feina l'any que em queda de lloguer". Dàmaso també demana al conseller que "la futura llei que regularà les sales de concerts es faci des del coneixement del país" i ha insistit que les petites sales de concerts com Cal Macarró han d'afrontar nombroses dificultats "per poder tirar endavant".

"Em trobo mentalment molt fort, però cansat", ha indicat Bernat Dàmaso en el seu tercer dia de vaga de fam, que assegura que està "informat" de tot el que li pot passar en renunciar a menjar però que està disposat a arribar "fins on calgui". "Sóc optimista i confio que aviat es resolgui el tema", ha conclòs el responsable de Cal Macarró de Calaf.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA