Cultura

Catalunya Ràdio incrementa la seva presència a Internet amb l'estrena d'un nou canal musical que inclou imatges en moviment

Catalunya Ràdio, amb la posada en marxa del canal Mediterràdio, aporta una nova mostra que el creixement d’Internet i l’evolució de la tecnologia contribueixen a la dilució de les especificitats dels mitjans de comunicació tradicionals.

La nova proposta corrobora que, avui en dia, la ràdio ja no és ràdio, o que ja no és només ràdio: les possibilitats de tota mena que ofereix la xarxa informàtica són una porta oberta a una informació multidisciplinària. I això afecta també la resta de mitjans de comunicació tradicionals, que desdibuixen les seves característiques a mesura que la seva presència a Internet esdevé més complexa: quan un diari inclou documents d’àudio i de vídeo a la seva web, ja no és només un diari de paper.

El nou canal d’iCat fm, Mediterràdio, compta amb la seva pròpia pàgina web i, a diferència dels tres canals germans predecessors –TotCat, iCatjazz i MusiCatles–, no inclou només fotografies com a il·lustracions.

Com a novetat, Mediterràdio incorpora clips d’uns tres minuts de durada que mostren indrets paisatgístics de la Mediterrània i que tenen com a objectiu cohesionar el missatge general: donar joc a les “creacions musicals d’arrel mediterrània i combinar la modernitat amb la música popular i els elements ètnics amb els valors universals”.
Catalunya Ràdio, però, no atura aquí la seva adaptació al món de les noves tecnologies de la comunicació: al gener li toca el torn a Catalunya Música.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA