Altres

Exposen a Berlín dues peces de gran format de terrissa de Quart

Eloi Mora, setena generació de Bonadona Terrissers, ha exposat les dues últimes setmanes, en una cèntrica galeria de Berlín, dues peces de gran format que ha creat al seu taller de Quart. La responsable de la galeria, Nella Beljan, va veure a través de les xarxes socials les dues peces, que són de terrissa blanca, i les va voler incorporar a una exposició que mostra el treball de vint artesans de tot el món. Tots ells són ceramistes, a excepció d’Eloi Mora, que també és l’únic artesà que ha exposat peces de gran format. “A la Nella li agrada molt la ceràmica i es va posar en contacte amb vint artesans de tot el món. Cadascú hi ha aportat algunes peces”, explica el terrissaire de Quart.

Mora havia penjat una imatge de les seves peces a les xarxes socials i també les tenia a la venda a la botiga. Una és una esfera “molt complicada de fer” que fa 1 metre per 1,10 metres. Una part de la vora de l’esfera està aixafada i això provoca la sensació que la terrissa encara és fresca i mal·leable. “Abans ja n’havia fet alguna de 80 centímetres i m’havia sortit bé”, explica Mora. L’altra peça és tubular de forma ondulada.

El terrissaire de Quart va viatjar el primer cap de setmana de l’exposició a Berlín. Prèviament havia enviat les peces amb un camió. Allà va tenir l’oportunitat de conèixer una ceramista local: “Em vaig adonar que la distància fa que treballem de manera diferent però que els problemes que tenim són comuns.” Mora també va proposar a la galerista la possibilitat de fer una demostració en directe del seu ofici: “Li va encantar la idea.”

Bonadona ja havia exposat anteriorment alguna de les seves peces. De fet, l’any passat va guanyar un premi a la fira ARCO de Madrid per una peça feta en col·laboració amb l’artista Laia Estruch. A més, rep encàrrecs de la marca Massimo Dutti, que posa la seva terrissa als aparadors de les seves botigues: “Gràcies a això van girant per tot el món. Ara tinc una esfera de 80 centímetres a l’aparador d’una botiga de Roma. Uns italians que la van veure i em van buscar a les xarxes socials em van escriure per dir-me que els havia agradat molt.”

“Això és positiu per a l’ofici, fa que la gent culturalment no perdi la visió de les peces artesanes de fang”, conclou Eloi Mora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona