Llibres

sant jordi 2023

El Cucut celebra el seu primer Berenar sense Vicenç Pagès

La llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí ha reunit en el tradicional Berenar Literari de dijous sant una cinquantena d’escriptors per celebrar plegats la proximitat de Sant Jordi. Obert també a editors, llibreters i lectors, el Berenar arriba a la desena edició després de la parada forçosa dels anys de pandèmia, però en un ambient més trist del que hauria convingut a una celebració rodona per l’absència de l’escriptor Vicenç Pagès Jordà, que no hi faltava mai i n’era un amfitrió més i acollidor amb els altres autors.

M. Teresa Calabús, una de les fundadores de la llibreria el 1987, assegura que per a ella Vicenç Pagès “no era un escriptor, era l’escriptor”, no només perquè fossin amics des de l’adolescència ni perquè haguessin emprès junts les respectives trajectòries professionals, ella com a llibretera i ell, com a escriptor, sinó perquè “des del primer llibre que va publicar, Cercles d’infinites combinacions, fins a l’últim, Kennedyana, ha estat coherent i brillant, un escriptor de primera”. En aquest sentit, remarca que homenatjar-lo en el Berenar d’aquest any no és un agraïment passatger, sinó un acte més d’estima: “Al Cucut, hi haurà sempre un espai als taulells dedicat a la seva obra.”

En la trobada, hi eren, entre altres autors, Pilar Francès, Borja de Riquer, Màrius Serra, Martí Gironell, Gemma Ruiz, Àngel Quintana, Quim Español, Coia Valls, Jordi Cabré, M. Carme Roca, Anna Carreras, Anna Codina, Xavier Febrés, Mercè Cuartiella, Joan Manuel Soldevilla, Jordi Dausà, Espartac Peran, Maria Mercè Roca i Ada Castells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona