Llibres

Mor d’un infart l’escriptor Fernando Sánchez Dragó

Escriptor de 40 llibres i presentador de tertúlies culturals a la televisió, mor als 86 anys

Va proposar a Fernando Abascal que Ramon Tamames presentés la moció de censura del març passat

L’escriptor Fernando Sanchez Dragó ha mort aquest matí a casa seva, a Castilfrío de la Sierra (Soria) d’un infart a l’edat de 86 anys, segons han anunciat a Efe fonts familiars. L’autor de més de 40 llibres entre novel·les i assaig (sovint amb transfons autobiogràfic) també va presentar programes de tertúlia cultural a la televisió. Premio Nacional d’Assaig (1979) i Premi Planeta (La prueba del laberinto, 1992) va rebre fa uns mesos el Premio Castilla y León de las Letras (2022).

Com un grapat d’intel·lectuals que abonaven les tesis d’esquerres que van lluitar a favor de la democràcia durant la transició posteriorment, Sánchez Dragó va anar virant el seu posicionament polític cap a la dreta. Per exemple, afirmava Jiménez Losanstos que va ser Sánchez Dragó qui va proposar a Ramon Tamames per a liderar la moció de censura de Vox del març passat. De fet, l’escriptor observava des de la tribuna com recollia la crònica de David Portabella a aquest diari. Tamames i Sánchez Dragó havien compartit presó antifranquista el 1956. Convidat per Jorge Semprún va militar al Partit Comunista d’Espanya, to i que afirmava que mai va ser comunista. Al 1993 va demanar el vot per a José María Aznar. Des del 2018, admet està d’acord amb el 90% de l’ideari de Vox.

Sánchez Dragó respon a un perfil literari torrencial, que s’ha acabat significant sovint per les polèmiques polítiques o els escàndols com quan va afirmar haver mantingut relacions sexuals amb dues menors japoneses, en un llibre escrit amb Albert Boadella el 2010. Els seus escrits repassen tota una generació i una època, deia el veredicte del Premio Castilla y León de las letras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona