Llibres

Eva Baltasar, finalista al Booker Prize amb ‘Boulder’

El guanyador del guardó es donarà a conèixer el proper 23 de maig

L’escriptora Eva Baltasar ha estat seleccionada entre els sis finalistes al Booker Prize 2023 per Boulder (Club Editor), el reconegut guardó a la millor obra de ficció internacional traduïda a l’anglès. Baltasar va ser nominada per Boulder per oferir una “prosa fràgil i bella” en una saga antiga, segons recull l’ACN. Els altres finalistes són Whale, de Cheon Myeong-Kwan; The gospel acoording to the new world, de Maryse Condé; Standing heavy, de GauZ; Time shelter, de Georgi Gospodinov, i Still born, de Guadalupe Nettel. El guanyador es donarà a conèixer el 23 de maig en un acte a l’Sky Garden de Londres.

Boulder es va publicar el març de 2020, pocs dies abans del confinament per la pandèmia de la covid. Des de llavors , e n’han venut més de vint mil exemplars en català i ha estat traduït a l’anglès, el castellà, el francès, l’italià, l’alemany, el danès, el grec, l’holandès, l’eslovè i el gallec.

L’obra d’Eva Baltasar va guanyar el premi Òmnium de novel·la 2020 i va quedar finalista del premi Les Inrockuptibles 2022, a més d’aparèixer a l’especial rentrée de la revista.

L’International Booker Prize s’atorga anualment a la millor obra de ficció d’arreu del món que s’hagi traduït a l’anglès i s’hagi publicat a Regne Unit i Irlanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia