Llibres

Recomanacions de tots colors

Vint-i-sis persones recepten un llibre vinculat a l’àmbit o professió que cadascuna d’elles representa

La recopilació inclou obres molt diverses relacionades amb espais com ara la ciència, el dol, la màgia i el sexe

Sant Jordi és sinònim de remenar i triar, i en algunes ocasions, potser per als més agosarats, també d’arriscar. Ja sigui per regalar a algú altre o, per què no, per destinar al consum propi, la infinitat de propostes literàries que s’apleguen en la gran festa del llibre dificulta sovint la tria. Escollir el regal per a la persona estimada, que no sempre és la parella, és en algunes ocasions una tasca àrdua, tenint en compte que tothom vol tenir la certesa absoluta que l’encertarà amb aquella elecció, i més en un dia tan especial. Aquest 23 d’abril, El Punt Avui ha volgut servir als lectors 26 recomanacions de llibres de diferents gèneres que tenen relació amb 26 temàtiques molt diverses. Estan recollides a partir de la selecció lliure que han volgut fer persones reconegudes per la societat civil i que guarden una forta relació amb l’àmbit escollit. Per exemple, el director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya, Ignasi Ribas, proposa la lectura d’Una ciutat a Mart i l’actriu Queralt Casasayas recomana una obra literària que permet furgar en el món del teatre.

La sexòloga Eva Moreno es decanta per una obra didàctica i amb exercicis pràctics per ajudar a millorar les relacions sexuals i el director de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, Manel Esteller, aposta per La ciència de la microbiota, dins l’àmbit de la salut. La llista de recomanacions no oblida la salut mental dels adolescents ni àmbits plurals que pretenen arribar a tots els gustos i edats, com ara la màgia, l’espai, el dol, la història, l’art, la religió, els vins, la ramaderia, la fotografia, la tecnologia, l’economia, la comunicació i la música, entre d’altres. No hi poden faltar, tampoc, la novel·la negra, ni una proposta infantil pensada per incentivar la recerca entre la canalla. Ara només és qüestió de remenar i triar, o fins i tot de córrer un petit risc que pot acabar sent plaent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú