Llibres

cultura

Els lleidatans omplen els carrers i reivindiquen els autors locals

Les parades de llibres i roses apleguen milers de lleidatans a l’avinguda Francesc Macià i Rambla Ferran

Una trentena d’autors de Ponent presenten les seves obres

Un dels més venuts és Josep Vallverdú

Pagès Editors fa un esmorzar amb un centenar d’escriptors

La diada de Sant Jordi a Lleida ja ha deixat percebre des de primera hora que promet ser una de les més multitudinàries dels darrers anys a la ciutat tot i celebrar-se en diumenge. L’avinguda Francesc Macià i la Rambla Ferran s’han omplert de milers de lleidatans que, a poc a poc, aconseguien recorre l’estret trajecte que passa entre les desenes de parades de llibres i roses que s’han instal·lat enguany a la zona. Així, llibreters i floristes s’han mostrat contents per la bona resposta dels ciutadans a la crida que es va fer des dels gremis per celebrar al municipi la diada, que presenta les novetats de més d’una trentena d’escriptors de Ponent, xifra històrica en ple Any Vallverdú.

El fet que la diada de Sant Jordi se celebri en diumenge havia generat certa incertesa entre els gremis de llibreters, floristes i forners de la ciutat respecte a la participació de la gent. De fet, els representants dels tres sectors van fer una crida dilluns passat perquè la gent celebrés la jornada al seu municipi en comptes de desplaçar-se a altres territoris. La resposta de la població ha estat “aclaparadora”, ha somrigut, Júlia Ballesteros, una de les dependentes de la parada de l’editorial Pagès Editors.

Per la seva part, Josep Gelonch, de l’editorial Fonoll, ha comentat que el fet de celebrar-se en diumenge “era una incògnita, però el que no és una incògnita és que la gent vol celebrar Sant Jordi”. En aquest sentit, Gelonch ha celebrat l’elevada afluència de públic al carrer: “Les perspectives són màximes, està molt animat i concorregut”.

Pel que fa a les floristeries, han venut centenars de roses al llarg de la jornada, especialment a partir del migdia. “Com és habitual, la que té més sortida és la vermella”, ha dit Manel Reyes, de Flor Reyes de Lleida. “Hi ha molta gent, esperem que la venda sigui bona”, ha afegit.

Els milers de lleidatans que s’han apropat a l’avinguda Francesc Macià i a la Rambla de Ferran, on s’ha concentrat el gruix de les parades de Sant Jordi de la ciutat, han pogut passejar per un llarg, però estret, trajecte envoltats de les parades de roses i llibres, algunes de les quals comptaven ja amb la presència de la trentena d’escriptors de Ponent que enguany presenten les seves noves obres. Entre els exemplars s’han pogut veure els nous poemaris de Josep Vallverdú, malgrat que l’escriptor lleidatà ha estat a Barcelona al matí. També s’ha venut molt un llibre sobre el científic Joan Oró, un

Un dels actes destacats que ha donat el tret de sortida a la jornada literària a Lleida és el tradicional esmorzar de Pagès Editors, que enguany ha aplegat un centenar d’escriptors, com José María Murià Rouret, encarregat de llegir la glossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol