Llibres

Bon temps, carrers plens

Les poblacions de l’interior tenen una diada d’èxit

Més d’un centenar de persones participen en la lectura continuada de Pla a Palafrugell

El bon temps, i la coincidència amb un dia festiu, va fer omplir les places i els carrers de les poblacions de l’interior durant la diada de Sant Jordi. A Palafrugell, més d’un centenar de persones van participar en la vintena edició de la lectura continuada de l’obra de Josep Pla, que aquest any es va traslladar del Teatre Municipal a la plaça de Can Mario. En aquesta ocasió es va llegir el volum 7 de l’obra completa de Pla, El meu país, que inclou el llibre originalment publicat l’any 1954 a Palafrugell amb el títol Peix fregit. A més, durant tot el cap de setmana els visitants van tenir l’entrada gratuïta al Museu del Suro, la Fundació Josep Pla i la Fundació Vila Casas-Museu Can Mario.

A Figueres, la Rambla es va omplir amb parades de flors i llibres. A mitja tarda van caure algunes gotes que van fer baixar l’afluència. Entre les activitats més destacades, es va celebrar la proposta Rodoreda Comentada a la Sala Toni Montal de La Cate. L’objectiu era acostar l’obra de l’escriptora, de la qual aquest any es commemoren els 40 anys de la seva mort, d’una manera amena a través de la seva vida i els seus llibres. Hi van participar Miquel Martín i Olga Cendrós.

A Salt, on les parades de llibres i roses estaven situades al passeig de la Ciutat de Girona, es va celebrar la sisena edició de la passejada literària Iu Bohigas Blanch, amb la participació de Miquel Bohigas i Costabella. A Ripoll hi van tenir lloc un espectacle infantil i una audició de sardanes. A més, dissabte es va inaugurar un mural de gran format de Carme Solé a la biblioteca municipal que mostra infants amb roses vermelles com a símbol d’esperança. A Olot van tenir un Sant Jordi d’estrenes. Al barri de Sant Roc es va presentar el nou conte de la faràndula, escrit per Tavi Algueró i Xarli Reixach, que té com a protagonista la Vaca Simforosa. A més, la colla Diabladesses va presentar un drac de metall de 3 metres d’alt que sortirà en els seus correfocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda