Arts escèniques

CIRC I NATURA

Tortell Poltrona pel bosc en un QR

El Cric es va instal·lar a Sant Esteve de Sant Esteve de Palautordera el 1995

El projecte

Escoltar com Jaume Mateu (conegut artísticament com Tortell Poltrona) conversa amb el científic ambiental i geògraf Martí Boada és el que permet caçar els codis QR que hi ha escampats per un curt recorregut, a la riba de la Tordera, a la falda del massís del Montseny (i a tocar del campament del Cric). La novetat permetrà –només amb la necessitat de disposar d’un telèfon mòbil amb connexió a internet i uns auriculars– conèixer molts dels secrets que passen inadvertits per a persones poc habituades a la natura. És un itinerari gratuït i obert permanentment que ve acompanyat de les il·lustracions de Joan Romaní (Scaramuix).

Poltrona, fill de Gràcia, admet que confonia molts arbres abans que instal·lessin la seva base d’operacions, el 1995, a Sant Esteve de Palautordera, en ple parc natural del Montseny, declarat reserva de la biosfera per la Unesco el 1978. Efectivament, aquesta conversa col·loquial gravada pretén fer visible la complexitat del medi; oferir un espai de connexió amb la natura i divulgar informació sobre l’entorn, i fomentar la sensibilització i conscienciació dels visitants davant d’un creixent analfabetisme natural.

Des de fa anys, en el seu programa d’activitats obertes al públic (que es desplega des de Setmana Santa i fins a l’estiu tant per a escolars com per a famílies), han convidat els espectadors a tastar el contacte amb la natura, sovint amb una passejada guiada, acompanyats per les expertes en educació ambiental ADEMC per descobrir els encanteris de la natura que envolta el circ: El bosc també és un circ. Enguany el Festival del Circ Cric es marca el repte de ser sostenible i corregir l’impacte ecològic instal·lant panells solars.

La vela nòmada que va arrelar al Montseny

La XIII edició del Festival del Circ Cric va començar fa 10 dies i s’allargarà fins al 10 de juny amb un concert de 12 hores dels grups Baixmont Sound, Lavanda Sound i Dub Soul Sound. Tots els beneficis aniran destinats als Pallassos Sense Fronteres, que enguany celebren els 30 anys de trajectòria, amb més de 500 expedicions arreu del món, sempre procurant alegrar la canalla desplaçada de casa seva. L’any passat el festival (de tres mesos de durada) va superar els 18.000 espectadors, 10.000 dels quals vinguts entre setmana amb autocars escolars. El Cric aspira a ser una fundació des d’on impulsar la creació del circ tots els mesos de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE