Música

música

Els californians Cruzados actuen dilluns a Aiguaviva

La banda californiana de rock Cruzados actuarà el dilluns 1 de maig al centre polivalent La Torrentera d’Aiguaviva (19 h, 10 euros) en el marc de la seva actual gira europea. Concretament, aquest concert serà el primer de la gira a l’Estat espanyol, on la banda oferirà onze concerts, l’últim dels quals tindrà lloc a La Tèxtil de Barcelona el 13 de maig. Aquestes seran les dues úniques actuacions del grup a Catalunya. El concert d’Aiguaviva està organitzat per l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació Cultural d’Aiguaviva.

Cruzados es va formar en els anys vuitanta, quan el grup va publicar els seus dos primers discos, Cruzados (1985) i After Dark (1987), amb un so definit per ells mateixos com “hard rock post-punk amb inflexions llatines”. Part dels seus membres, entre ells el cantant i guitarrista Tito Larriva i el bateria Chalo Quintana, procedien de The Plugz, banda pionera del punk llatí que va funcionar entre el 1977 i el 1984. El baixista Tony Marsico i el guitarra solista Steven Hufsteter van completar la formació inicial de Cruzados. Marshall Rohner va substituir Hufsteter a partir del 1986, i el grup es va separar el 1991. Rohner va morir el 2005.

Larriva va continuar després amb el seu grup Tito & Tarantula, i tant Quintana com Marsico van formar part de la banda de Bob Dylan i d’altres projectes. Quintana, membre també de Social Distortion, va morir el 2018, als 56 anys.

El 2020, en ple confinament per la pandèmia, Tony Marsico va decidir refundar els Cruzados , amb Ron Young (veu), Loren Molinare i Mark Tremalgia (guitarres) i Rob Klonel (bateria), i en aquesta segona etapa el grup ha publicat dos discos d’estudi, She’s Automatic (2021) i el recent EP Land Of The Endless Sun (2023), publicat simultàniament que el directe Live in Marseille : una bona mostra del contundent so dels nous Cruzados.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda