Art

La ceramista Madola i la Galeria Il·lacions guanyen les Medalles del FAD

Se’ls reconeix la seva contribució a l’art al llarg de la seva trajectòria

La ceramista i artista Madola i la galeria Il·lacions han guanyat les Medalles del FAD per la seva contribució a l’art. Reben aquest dijous el reconeixement en l’assemblea de socis anual, després que la junta de l’entitat ho hagi decidit per premiar la seva trajectòria.

Segons el comunicat difós per l’organització, reconeixen a Madola “la seva faceta com a artista multidisciplinar i com a ceramista” que, mitjançant l’experimentació tècnica i formal, “ha relacionat la ceràmica amb l’art contemporani”. També afegeixen que ha sabut crear “una obra que va més enllà de la ceràmica formal, intervenint l’espai amb una voluntat propera a l’escultura i a l’arquitectura”. I recorden que la seva tasca li ha permès rebre guardons internacionals, sent una “referent per a les generacions més joves”.

D’altra banda, de la Galeria Il·lacions en destaca que ha aconseguit “diluir la frontera entre l’art i el disseny” i que representen la “vessant més artística de totes les professions”que representa el FAD amb obres de dissenyadors industrials, dissenyadors gràfics i de moda, arquitectes, artesans, etc. i “fomenten la creació dels artistes més joves en l’àmbit estatal”.

La Medalla FAD és un guardó honorífic que des de 1928 premia la tasca i trajectòria de persones, projectes o institucions pel seu treball global o per una trajectòria vital continuada en algun àmbit de les arts. En els darrers anys, ha distingit la Fundació Kalida Sant Pau, Tortell Poltrona, l’Institut del Teatre, l’Hospital Sant Joan de Déu, el Banc dels Aliments, Muriel Casals, Josep Ramoneda, o Joan Margarit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona