Art

fotografia

Carma Casulá rep el premi de la Fundació Vila Casas

La fotògrafa barcelonina Carma Casulá (1966) ha rebut aquest migdia el primer premi, per l’obra Jungfraujoch de la sèrie Al natural, del Premi de Fotografia 2023 de la Fundació Vila Casas, lliurat al Palau Solterra de Torroella de Montgrí, on al mateix acte s’ha inaugurat l’exposició de les 33 obres finalistes, que estarà oberta fins al 18 de juny. El segon premi ha estat per a Joan-Ramon Manchado (Valls, 1967), per Vianants. Les 33 obres finalistes han estat seleccionades pel jurat a partir de les 471 inscrites, que representen un rècord de participació per a aquests guardons. La Fundació Vila Casas lliurà anualment, de manera rotativa, els seus premis d’escultura, pintura i fotografia.El premi de fotografia està dotat amb 6.000 euros i una exposició monogràfica al Museu Can Framis, de Barcelona, el 2023, i el segon premi té una dotació de 3.000 euros. El jurat està format per Natàlia Chocarro, Sophie Köhler, Antonio Sagnier, Àlex Susanna, Laura Terré i Antoni Vila Casas. Els 33 artistes finalistes són Nora Ancarola, Samuel Aranda, Marc Ávila Català, Juan Baraja, Quim Boix, Andrés Cañal, Maite Caramés, Carma Casulá, Salvi Danés, Ana DMatos, Beatriz Dubois, Michael Dunev, Alba Duque, Ingrid Ferrer Homs, Rosa Gabriela, Eugeni Gay Marín, Lucía Gorostegui, Ramon Guimarães, Anna Ill, Joan-Ramon Manchado, Xavier Manrique, Gemma Miralda, Santos Montes, Myriam Negre, Jaume Parera, Alberto Polo, Lluc Queralt, Kati Riquelme, David Salcedo, Rubèn Tresserras, Blanca Viñas, Clàudia Vives-Fierro i Román Yñán.

Casulá reflexiona en el projecte Al natural sobre com l’anomenat turisme de natura no para de créixer, amb especial predilecció pels espais naturals protegits, que han de ser intervinguts per l’alt volum de públic. Ho exemplifica Jungfraujoch, que mostra les galeries construïdes sota una de les glaceres més antigues d’Europa, als Alps Suïssos. Pel que a Manchado, fotografia persones desconegudes pel carrer que, durant el procés de revelatge, queden descontextualitzades i es manifesten d’una manera transcendental.

D’altra banda, la Fundació Vila Casas s’ha afegit a la celebració del naixement del centenari de Francesc Català-Roca amb l’exposició Homenots & homenets, que fins al 19 de novembre mostrarà al Palau Solterra la sèrie de cinquanta-vuit retrats que el gran fotògraf (Valls, 1922-Barcelona, 1998) va realitzar entre el 1949 i el 1975, més el seu cèlebre autoretrat del 1952. Com a complement d’aquesta galeria de gent rellevant, l’exposició afegeix quinze retrats de nens, els Homenets, que “a petita escala, són el reflex d’una Espanya enfosquida per la dictadura”, segons Laura Terré, comissària de l’Any Català-Roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona