Art

Bernat Puigdollers, nou director artístic de la Fundació Vila Casas

L’historiador i crític d’art substitueix Àlex Susanna que deixa el càrrec per dedicar-se a la creació literària i al comissariat d’exposicions

L’historiador i crític d’art Bernat Puigdollers (Barcelona, 1991) serà el nou director artístic de la Fundació Vila Casas, constituïda l’any 1986 per promocionar l’art contemporani català. Puigdollers pren el relleu a Àlex Susanna i assumirà el càrrec a partir d’aquest mes. Susanna va anunciar que deixava el càrrec per dedicar-se més de ple a la creació literària i al comissariat d’exposicions. Puigdollers és sotsdirector d’art de la Fundació Vila Casas des de fa un any.

Puigdollers ha comissariat nombroses exposicions monogràfiques –és el comissari de l’Any Ràfols Casamada-Maria Girona– i és autor de diverses publicacions, d’entre les quals en destaquen el llibre El Noucentisme a Barcelona (2016) o la direcció i coordinació del llibre Art i cultura de postguerra. Barcelona (1939-1962) (2018), amb Aleix Catasús.

Graduat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, va ser el comissari, juntament amb Francesc Fontbona, de l’Any Anglada Camarasa (2021). Guardonat amb la Beca Maria Jesús de Sola promoguda per la Fundació Güell (2021), ha format part de l’equip de direcció del Museu de Montserrat (2016-2020), és Ponent de la Secció d’Arts Visuals de l’Ateneu Barcelonès. Especialment ha desenvolupat la seva tasca d’investigació en el camp de l’Art català de mitjan segle XIX fins la postguerra, amb la publicació de diversos articles en revistes especialitzades, amb la pronunciació de conferències i la participació en jornades, congressos, taules rodones i col·loquis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona