Música

Música

Torna el festival de jazz a Escaldes Engordany

El Festival Internacional de Jazz d’Escaldes-Engordany torna a oferir jazz de primera qualitat entre el 29 de juny i el 6 de juliol d’enguany, a preus populars

Després de l’excel·lent acollida que va tenir l’edició de l’any passat, amb la figura central de Ron Carter –component del mític quintet de Miles Davis–, el Festival Internacional de Jazz d’Escaldes-Engordany torna a oferir jazz de primera qualitat entre el 29 de juny i el 6 de juliol d’enguany. Es tracta de la convocatòria, tot i que el festival va estar en crisi durant un llarg període, des del 2005, fins a l’empenta de l’any passat. En diferents ocasions es va omplir l’auditori i es va aconseguir el que Joan Anton Cararach, director artístic de The Project, va sintetitzar dient que Andorra havia respirat jazz les vint-i-quatre hores. Per aquest motiu van convocar a Barcelona la roda de premsa per presentar la programació. La cònsol major d’Escaldes Rosa Gil i el conseller de Vida Cultural Valentí Closa, dos dels dinamitzadors des del govern andorrà van explicar les complicitats amb les ambaixades francesa i espanyola. Closa va afirmar que li feien especial il·lusió els concerts d’Al di Meola i del francès Michel Partal, que actuarà amb 86 anys, amb gran part de la seva vida dedicada al jazz. Després de la reforma de l’auditori, l’aforament arribarà a les 756 places, tot i que també s’estan planificant actuacions a l’aire lliure i una intensa proposta educativa i pedagògica. El preu popular de les entrades, 20 euros pels grans concerts i un abonament de 50 per al global de les actuacions, omplirà de nou les sales.

A part dels concerts esmentats amb el quintet de Portal i l’acústic de Di Meola, aquesta 39a convocatòria comptarà amb la presència d’Andrea Motis i Marco Mezquida que s’uniran en un concert únic, i “ho faran amb una naturalitat, fluïdesa, sensibilitat i complicitat entre ells difícils de trobar.” Cararach va recordar que Motis espera el seu segon fill i serà una de les últimes actuacions del duet.

També tindrem una de les dives de la bossa nova, Eliane Elias. Considerada la reina de la bossa nova, Elias ens transporta a un altre món amb un viatge deliciosament relaxant, a la música de les seves arrels brasileres. Un aparador de la seva sensual veu portuguesa, on el piano adopta un perfil més baix per donar força al seu cant embriagador i íntim, amb notes de guitarra acústica. Com passa sempre, l’actuació d’Elias serà un dels plats forts.

També tindrem les jams sessions que es convoquen després dels grans concerts, al vestíbul de l’auditori, convertit en un club de jazz d’acústica singular. Èlia Lucas i Kike Pérez Quintet, Lucas Delgado Trio amb Rita Payés i Juan Pastor. Daahoud Salim i la Sant Andreu Dixie Band actuaran en altres espais de la ciutat.

Plats forts seran la participació de Geni Barry, amb el seu Looking back: “Pocs músics poden presumir d’haver rebut el títol de millor vibrafonista d’Espanya i sens dubte, dels millors del vell continent, ni d’haver sigut durant anys la mà dreta del patriarca del Jazz Català Tete Montoliu” Va ser el Tete el padrí del festival de jazz d’Andorra. Per aquest motiu, una formació de luxe amb Laura Simó, veu: Ignasi Terraza, piano; Horacio Fumero, contrabaix i David Xirgu, bateria tocaran en record dels 25 anys de la seva mort i la celebració l’any 2023 del seu 90 aniversari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid