Música

MÚSICA

La segona joventut del grup Galeria

Quan Galeria, l’any 1992, va publicar L’or de la República, aquest duo “amb vocació de grup” integrat per Miquel Capeta i Missu Riba va gaudir de certa projecció. “Vam guanyar un concurs a Manlleu, vam participar a Èxit, que era una mica l’Eufòria d’aquells temps i, cada vegada que et cridaven per anar a TV3, et pagaven 100.000 pessetes”, recorda Capeta. L’aventura, però, va durar poc més de deu anys i, ara, després de dues dècades de silenci, Galeria retorna amb L’essència de cada moment, un disc de pop d’autor que els badalonins Capeta i Riba defensaran avui al Parc de Ca l’Arnús de Badalona (18h) amb l’acompanyament de tres reconeguts músics de la seva ciutat: el teclista Toni Saigi Chupi (músic, en el passat, de Jarabe de Palo i Els Pets), el percussionista Tito Busquets (Tactequeté, la Banda Aèria de Xavier Maristany i col·laborador, entre d’altres, de Pi de la Serra, Miquel Gil o Manolo García) i el baixista Pep Vidal (La Salseta del Poble Sec). “Havíem tocat uns amb els altres en alguns moments de les nostres vides i, quan els hi vaig proposar unir-se al projecte, la reacció de tots ells va ser espectacular”, assegura Capeta. “N’hi ha un, fins i tot, que va ajornar una operació al taló d’aquil·les per no faltar al concert! En els assajos sembla que tornem a tenir vint anys”, afegeix. “És una banda on hi conflueixen la il·lusió pròpia dels més joves i la veterania dels més grans”.

El disc inclou cançons d’amor “en totes les seves branques, moltes de les quals fruit d’impulsos vitals” així com una “part més reflexiva amb arranjaments elaborats” i un tema, A l’ombra de la garjola, sorgit de la ràbia que li va provocar a Capeta la situació dels presos polítics catalans. “El cantem amb ironia...”, especifica tanmateix el músic, que assenyala la veu de la seva companya Missu com “el tresor a descobrir” del món de la cançó a Catalunya. Avui és Nadal, finalment, que clou el disc, va ser qualificada fa uns mesos, quan va publicar-se el treball, com “la primera nadala vegana”. “No la vaig escriure perquè se li adjudiqués aquest títol o perquè se’n parlés”, apunta Capeta. “Simplement vam adonar-nos, en el Nadal del confinament, que dos dels quatre que hi havia a taula érem vegans. I, quan van marxar, vaig posar-me a escriure la cançó ”. “Avui és un dia especial, perquè abans de seure a taula salvarem el gall”, reivindiquen en el tema.

Amb alguns altres concerts en perspectiva, tant en format duo com en sextet, Capeta, entusiasmat amb el retorn, vol mantenir viu Galeria “durant la resta de les nostres vides”. “Si arriba un moment que no ens sentim amb forces ja veurem què passa, però, fins i tot quan vam plegar i vaig començar a tocar amb altres grups i projectes, vaig tenir ben clar que Galeria algun dia tornaria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona