Música

cultura

Primera edició de la mostra Periscopi, a La Mirona

La mostra tindrà lloc del 16 de juny al 16 de setembre amb 26 bandes seleccionades provinents d’arreu del país

Músics provinents de tot Catalunya van reunir-se divendres a La Mirona per fer una foto de família amb els responsables de la sala, la Fundació Casa de la Música, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Salt, Núria Heras i l’alcalde de Salt, Jordi Viñas. Són membres dels 26 grups de música seleccionats per participar a la 1a edició del Periscopi. El procés de selecció de les bandes va tenir lloc el passat febrer amb la participació de 339 formacions musicals. Només 26 han tingut accés finalment a tocar, en un procés de selecció on la qualitat ha estat el punt denominador. “Volíem ensenyar el que s’està fent ara mateix al país, fer-ho amb una mostra oberta a tots els estils musicals i en unes dates en que la música passa pels festivals d’estiu reservada sovint només a grups consolidats”, explica Jordi Planagumà, director de la Fundació Casa de la Música. Lamenta però que menys d’un 10% dels participants al procés de selecció han pogut estar seleccionats per tocar a les 26 dates disponibles. Aquest aparador se celebrarà del 16 de juny al 16 de setembre a l’espai exterior de La Mirona de Salt i els concerts seran totalment gratuïts acompanyats de servei de bar i menjar amb gastroneta.

Oriol Tonietti, Nora Ausellé, Mireia Fowler, Nana’s, Grabu, Anna Rodrigo, Buk 5, Penélope, Vichy Floc, Lot Estalvi, Marta Shanti, Dawise, Txenia, Leila Claud, Ojos Pardos, Aluet, Emma Sayer, Moi Aussi, Filipin Yess, Nerea Bassart Trio, Pol Wagner & The Classmates, La Niña Paracaidas, The Black Sugar, Eli Rodríguez, Nina & Meri, MInibus Intergalactic són els 26 grups escollits en aquesta 1a edició, provinents d’arreu del país: Cassà de la Selva, La Cerdanya, Amer, La Garrotxa, La Selva, Empordà, Vallès Oriental, Tarragona, Barcelona, Igualada, Baix Penedès, Lleida, Banyoles i Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona