Llibres

Penguin Random House compra Roca Editorial

El segell de llibres internacional incorporarà el catàleg de l’editorial barcelonina i aspira a seguir creixent amb quota de mercat

L’editorial internacional Penguin Random House ha comprat la barcelonina Roca Editorial. Així ho ha anunciat aquest dilluns a través d’un comunicat la gran companyia. Les dues editorials ja havien anat col·laborant des de 2007 en la publicació de llibres de butxaca i en la distribució dels títols de Roca Editorial a l’Estat espanyol i Amèrica Llatina en paper. També han anat cooperant amb la publicació de les obres d’autors com Noah Gordon. Aquest estret lligam ha acabat amb l’adquisició: la gran s’ha quedat la petita. Amb la incorporació del catàleg de Roca Editorial, més de 1.100 llibres entraran en el conglomerat internacional. Aquesta aposta de Penguin Random House segueix la dinàmica de creixement en el mercat estatal, en el qual competeix a frec a frec amb el Grup Planeta.

El segell de llibres català Roca Editorial es va fundar el 2003, sota la batuta de Blanca Rosa Roca i acompanyada per cinc socis més, que compartien una dilatada experiència en el món del llibre. Roca Editorial va publicar els seus primers títols al març de 2004 i va aconseguir ser una de les deu editorials independents més rellevants en llengua castellana. El 2009 va arribar a un acord amb Penguim Random House perquè li distribuís els seus títols publicats a l’Estat espanyol i Amèrica Llatina en paper.

La fundadora i consellera delegada de Roca Editorial, Blanca Rosa Roca, s’ha mostrat orgullosa de la tasca feta aquestes darreres dues dècades i ha assegurat que està “convençuda que en la nova casa editorial, els nostres autors estaran en les millors mans per arribar a les llibreries i als lectors gràcies a l’excel·lent lideratge de Nuria Cabutí”.

Cabuntí és la consellera delegada del Grup Editorial Penguin Random House, empresa líder en en el sector de l’edició i distribució de llibres, que forma part del grup internacional Penguin Random House, fundat l’1 de juliol de 2013 per Bertelsmann. Opera en diversos països castellanoparlants i d’arreu del món com l’Estat espanyol, Portugal, Mèxic, Colòmbia, el Perú, Xile, l’Argentina, l’Uruguai i els Estats Units. El grup exporta i distribueix els seus títols en més de 45 països d’Amèrica Llatina, Àsia, Europa i els Estats Units i està format per 50 segells editorials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats