Cultura

La venda de llibres per Sant Jordi arribarà als 20 milions d'euros, segons el gremi de llibreters

Sant Jordi

La venda de llibres durant la diada de Sant Jordi arribarà als 20 milions d'euros, xifra que, en proporció, representa entre el 8 i el 10% de la facturació anual de les llibreries catalanes, segons ha estimat el secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, Eduard Garrell.
Tot i això, Garrell ha condicionat la previsió de vendes a les condicions meteorològiques i al poder de convocatòria que tingui entre la seva clientela potencial el partit que disputaran dimecres el FC Barcelona i el Manchester United.

Més que l'any passat
Aquest càlcul és lleugerament superior al que es va facturar el 23 d'abril de l'any passat, quan es van fregar els 20 milions d'euros en vendes. A tot Catalunya es muntaran uns 400 punts de venda de llibres, 202 dels quals es concentraran a la ciutat de Barcelona, ha indicat el secretari.

Aquestes parades pertanyen a les 330 llibreries catalanes agremiades que, durant la Diada, lluitaran als carrers amb partits polítics, ONG, associacions i entitats que també s'animen a vendre llibres.

Els punts de venda a Barcelona
De les 202 parades que s'instal·laran a Barcelona, 51 es concentraran a les Rambles i 12 als seus carrers adjacents. Per barris, l'Eixample és on més punts de venda de llibres hi haurà --un total de 72--, seguit de Ciutat Vella --en què es troben les Rambles-- i Sarrià Sant-Gervasi, on hi haurà 25 punts.

Als carrers de Gràcia es muntaran 19 punts de venda de llibres, sis a Sants-Montjuïc i altres sis a Sant Martí. A la cua se situen Horta i Nou Barris, amb quatre parades cadascun, i Sant Andreu amb tres. Les paradetes s'instal·laran a partir de les 7 del matí i podran mantenir-se fins a les 11 de la nit.

A Catalunya hi ha 330 llibreries agremiades i, tot i que la norma és que cada llibreria posi una parada, la realitat és que els punts de venda superen el nombre d'agremiades perquè algunes són cadenes amb diversos punts de venda fixos, de manera que tenen dret a posar una parada per cadascun d'ells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.