Arts escèniques

Montjuïc convida a nous públics a la creació insòlita

El festival Moujuïc programa activitats al llarg del cap de setmana al castell

El programa es trasllada, en la seva tercera edició, de la tardor a la primavera

Els equilibris impossibles en una construcció inesperada de Manolo Alcántara (Maña). La festa improvisada sobre la necessitat d’agradar al públic de Quim Bigas (Molar). La imprevisible visita d’un personatge amb bata grisa portant un pal de telèfon penjat del braç (Joan Català a Pelat). Duets de dansa com Fight (a càrrec de LaSala) o Otempodiz (dels Ertza) programats a Dansa Metropolitana. Aquests són només alguns exemples del que es programa demà dissabte i demà passat (diumenge) al Castell de Montjuïc, dins del Festival de dansa i moviment Moujuïc. El cartell, que es presenta a la primavera en la seva tercera edició, pretén apropar espectacles en un format insòlit amb l’objectiu de fer la dansa accessible a tothom. Moujuïc també impulsa residències artístiques, obertures de procés (tant de creació com comunitaris) i un taller per a la canalla.

El festival vol afavorir, a més, la circulació per l’entorn del Castell, un enclavament singular ideal per a la visibilitat d’aquests treballs fora dels espais convencionals. Se suma, doncs a l’aventura de microteatre del Píndoles dels darrers anys que, habitualment, es programa enguany del 9 a l’11 de juny.

Fruit d’aquest esperit de col·laboració, la tria de propostes s’ha realitzat en un diàleg entre els equips de la Fàbrica de Creació de dansa i arts vives, El Graner, i el Castell de Montjuïc, dos equipaments de ciutat i que, alhora, comparteixen territori així com la voluntat i el compromís d’articular-lo. Un grupd’artistes testaran les seves investigacions en aquestes jornades.

La triple combinació d’espais no convencials, d’un equip i espai de mediació i d’uns llenguatges i propostes concebudes com a punt de partida i porta d’accés és el tret distintiu i la raó de ser del festival. Espais on construir noves experiències entorn de les arts i la cultura.

El preu de l’entrada per un dia és de 9€, si compra l’abonament del cap de setmana té un cost de 12 €. Totes les entrades donen accés gratuït al Museu Etnològic i de Cultures del Món. Es pot consultar la programació sencera aquí .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA