Cinema

FEstival

El Cooking Films Menorca marida cinema i gastronomia

S’hi presenten films com ‘El sabor de las cosas simples’ o ‘Sa cuina des records’

Guillem Tutusaus, Matías Salvia i altres cuiners de renom elaboren els menús que acompanyen les projeccions

El Cooking Films Menorca 2023 arrenca avui amb una sessió a Sa Fac­to­ria des Baixa de Maó que com­bina la cuina de Gui­llem Tutu­saus i la pro­jecció de la pel·lícula El sabor de las cosas sim­ples, pro­ta­go­nit­zada per Gérard Depar­dieu, que avui arriba als cine­mes. La millor gas­tro­no­mia local, amb una aposta per la sos­te­ni­bi­li­tat i el pro­ducte de quilòmetre zero, es com­bi­na­ran durant qua­tre dies amb diver­ses pro­pos­tes cine­ma­togràfiques rela­ci­o­na­des amb el bon men­jar.

Un dels plats forts del fes­ti­val és l’estrena abso­luta del curt­me­tratge docu­men­tal Sa cuina des records, d’Àlex Arroyo, que està pro­ta­go­nit­zat per Pau Sin­tes, cui­ner menorquí gua­nya­dor del premi al millor xef jove del 2022. Tots dos assis­ti­ran a la pre­sen­tació als cine­mes Moix Negre de Ciu­ta­de­lla.

En aquesta edició, el fes­ti­val farà una parada a l’hotel de luxe Faus­tino Gran de Ciu­ta­de­lla, on el xef Matías Sal­via ha pre­pa­rat un menú per a la ocasió que els comen­sals degus­ta­ran men­tre veuen la pel·lícula fran­cesa La bri­gada de la cocina, de Louis Julien Petit.

La secció del Cooking Fami­liar es tras­lla­darà dis­sabte a S’Ulles­trar, finca on es cul­tiva pro­ducte local d’alta qua­li­tat i on les famílies podran gau­dir d’una jor­nada amb visita guiada, tast de pro­duc­tes i curt­me­trat­ges en col·labo­ració amb el Fes­ti­val Fil­mets. A la nit, el xef Miguel Car­ri­condo ofe­rirà el sopar a la ter­rassa del Melià Cala Gal­dana, men­tre els comen­sals gau­dei­xen d’His­to­rias para no con­tar, de Cesc Gay.

El 4 de juny, el Cooking Films Menorca 2023 clau­su­rarà aquesta edició amb les pre­es­tre­nes d’Espe­rando a Dalí, que comp­tarà amb la presència de l’actor Ivan Mas­sagué, i La vida padre, que serà pre­sen­tada per l’actriu Mari­bel Salas en un sopar ela­bo­rat pel xef Jordi Preto a l’hotel rural Bini­ar­roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia