Patrimoni

Una completa exposició sobre Gaudí i la Sagrada Família arriba al Japó

El Museu Nacional d’Art Modern de Tòquio inaugura la mostra itinerant, que passarà després per Moriyama i Nagoya

Una exhaustiva exposició sobre l’obra d’Antoni Gaudí arriba al Japó, on l’admiració per l’arquitecte català és de les més destacades. Es tracta d’una mostra itinerant que se centra en les seves fites arquitectòniques i, sobretot, en la Sagrada Família. El Museu Nacional d’Art Modern de Tòquio la inaugura aquest dilluns, però després passarà per les ciutats de Moriyama i Nagoya. És una exposició que va a l’origen de la construcció de la basílica i la seva evolució fins avui en dia amb la previsió d’acabar la torre central el 2025, però també recupera models, maquetes, motlles com ara de columnes i dibuixos emprats, amb uns materials originals de gran valor. Des de la gènesi del disseny i el mètode de treball fins a la concreció gradual.

La iniciativa de la Basílica de la Sagrada Família amb NHK i NHK Promotions pretén difondre als països asiàtics l’obra de Gaudí i explicar el significat del temple i com va la seva construcció. Per ensenyar com ha anat aquest procés d’edificació i com es troba ara, els vídeos d’NHK gravats en drons que mostren l’evolució en són una part imprescindible. Juntament amb els materials històrics permeten una fotografia més clara de l’obra de Gaudí.

La Sagrada Família ha cedit 61 peces, com el model de noia i el model de tors de Crist per a la façana del Naixement, escultures de guix, originals de l’arquitecte català, que van ser models per a l’elaboració de les maquetes de la façana del Naixement. Alhora, cal destacar el model de fulla de margalló per a les reixes de la Casa Vicens, però també és la primera vegada que viatgen fora del temple les maquetes del pinacle de la torre de l’Evangelista Marc i el motlle de la creu de quatre braços.

La mostra estarà disponible al país nipó fins al 10 de març del 2024. Primer, a Tòquio; després, a Moriyama; per acabar a Nagoya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid