Música

ROSES

Francesc Galí reivindica el rock empordanès dels anys vuitanta

El seu llibre "Empordà elèctric" es presentarà demà al Teatre de Roses, coincidint amb el Dia de la Música, en un acte que inclourà les actuacions del grup Gremlims i de la cantant Àngels Ortiz amb antics membres de Locura de Amor

Demà, coincidint amb el Dia Europeu de la Música, Francesc Galí presentarà el seu llibre Empordà elèctric ( Edicions Cal·lígraf ), que es presenta com “un viatge a les entranyes del rock dels anys vuitanta a l’Empordà”, en un acte al Teatre de Roses (20 h) que inclourà l’actuació del grup rosinc Gremlims, que substitueix Ginger (amb antics components de Hobbie). També hi actuarà la cantant Àngels Ortiz, que interpretarà una cançó de Locura d'Amor amb dos antics components d'aquest grup, Àngel Blàzquez i Miguel Alcón. Ortiz també cantarà un dels temes que havien fet amb el seu company, Carles Garcia, per a un disc que no va arribar a sortir per la mort de Garcia, el 2018. El pròleg del llibre ha estat escrit pel periodista Oriol Malló, que destaca “el rigor obsessiu” de Galí a l’hora de reconstruir aquella escena.

Nascut el 1964 a Barcelona però resident a l’Alt Empordà des dels nou anys, Francesc Galí és graduat en publicitat, màrqueting i comunicació i ha dirigit departaments d’aquestes àrees en diferents empreses, la qual cosa l’ha portat a viure a Barcelona, Sant Cugat, Madrid i Vic. Des del 2016 torna a residir a Roses. També músic autodidacte, Galí va ser durant quatre anys baixista del grup Los Carbónicos, grup que va participar amb altres formacions empordaneses, entre altres Locura de Amor i Hobbie, en el disc El gran masturbador (1989), impulsat per l'associació Empordà Elèctric, i també va actuar com a teloner de formacions com ara Ilegales i Los Toreros Muertos a final dels anys vuitanta.

De fet, el seu llibre tracta justament sobre l’escena musical que es va crear a l’Alt Empordà just abans de l’explosió del rock català a final dels anys vuitanta, amb grups com ara The Montheros, Ganja, Locura de Amor, Rockson, Doctor Chivato, La Cripta, Código de Barras, Sangtraït, Dígit Arts, Apàtrides, Tremendos o els esmentats Hobbie i Los Carbónicos.

Exposició a Cadaqués

A més, Galí és fotògraf i fins al 30 de juny exposa a la galeria Iturria de Cadaqués una mostra d’imatges experimentals que transmeten la “força desbordant” del paratge de Tudela, al cap de Creus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA