Música

girona / l’estartit

Carmen 113 arriba dissabte a Ítaca en el seu gran moment

Les xifres ho diuen gairebé tot: més de 130.000 oients mensuals a Spotify de 122 països diferents; més de 6 milions de reproduccions del seu àlbum anterior, Hipnótica (U98 Music, 2021), “el disc que ens ha col·locat en els grans festivals de tot l’Estat”, com remarca Jaume Nadal, cantant i compositor del grup gironí Carmen 113. Aquest any, la banda podria celebrar el seu 25è aniversari, perquè va néixer el 1998, però no ho farà perquè en realitat els actuals Carmen 113 van iniciar el seu gran viatge ara fa una dècada amb Mecanismos de defensa (2013). Enrere quedava una formació diferent –de la qual s’han mantingut, inalterables, Nadal i el bateria Rafa Gallardo– i sobretot dos discos amb un so neo-metal que ara ja no els representa en absolut. “Barregem molt l’electrònica amb les guitarres, però no unes guitarres distorsionades com abans, sinó més funk o disco, com les de Chic”, explica el cantant. La fórmula es va anar depurant amb Discutir desnudos (2018) i sobretot Hipnótica, i ara el procés continua amb els quatre singles que Carmen 113 ha anat publicant des del març –finalment en seran cinc– per avançar el nou disc, encara sense títol, que sortirà al novembre, de nou amb U98. Els nous singlesPiromanía, Lánzame hacia ti, A.M.A.R.T.E. i Bailar llorando– ja sonaran, juntament amb altres temes dels seus dos discos anteriors, en el concert que dissabte vinent oferirà per obrir la segona jornada del festival Ítaca Sant Joan, a la platja Gran de l’Estartit. El dia 24, Carmen 113 obrirà foc a les 19.30 h i després donarà pas a Triquell, La M.O.D.A. i les grans estrelles de la nit, Vetusta Morla.

Ara viatgem una mica al passat recent. Dissabte 13 d’agost del 2022. Carmen 113 va actuar aquell dia en el Sonorama Ribera, d’Aranda de Duero (Burgos), un dels grans festivals del circuit indie. Després d’uns quants problemes que van arribar a fer perillar la seva actuació, el grup va sortir a tocar davant de més de 10.000 persones a l’escenari del 25è aniversari del festival. “Van ser 45 minuts molt intensos en què la gent es va tornar boja i cantava totes les cançons. Va ser tan emocionant que la felicitat del moment se’ns va barrejar amb les llàgrimes. A partir de llavors es va disparar tot.” Aquella nit va inspirar Bailar llorando , llançat el 5 de juny amb un videoclip realitzat per Aleix Plana. La cançó, un “himne festivaler” en tota regla, va ser un dels grans moments del concert que el grup va oferir divendres passat a la sala Moby Dick, en el seu primer ple absolut a Madrid. Després d’una intensa primavera amb concerts per tot l’Estat, Carmen 113 actuarà l’1 de juliol a Valladolid i després dedicarà l’estiu a completar el nou disc, que inclourà nou temes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA