Música

cultura

Marc Parrot, The Tyets, Mazoni i Clara Peya, al 35è Mercat de Música Viva de Vic

El festival, que es farà del 13 al 16 de setembre, aposta pels artistes que trenquen les fronteres dels gèneres musicals

Marc Parrot, Xavi Lloses, Marco Mezquida, Clara Peya, The Thyets, Lildami, Ginestà, Mazoni, Xiula, La Ludwig Band, el trio holandès Meral Polat Trio o la compositora i activista brasilera Bia Ferreira son només algunes de les propostes del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que celebrarà el seu 35è aniversari del dimecres 13 al dissabte 16 de setembre. En total, passaran pels escenaris de l’emblemàtic festival, pioner a Catalunya, un total de 56 artistes que oferiran prop de 60 concerts. Aquest any, han explicat avui els organitzadors, el MMVV recupera en la programació professional la presència d’artistes internacionals, posant el focus en Itàlia. Es podran veure un total de 14 propostes artístiques internacionals, entre les quals 5 italianes, com ara la del pop de cambra Guinevere i Dardust, nom artístic del pianista, compositor i productor Dario Faini.

Una programació molt diversa i per a tots els públics –la banda familiar Xiula presentarà al mercat el seu nou disc, Babynova– marcarà aquest edició del festival. Segons els organitzadors, “la programació d’enguany evidencia una clara tendència per part dels músics més joves a prescindir dels estils musicals i a difuminar les fronteres entre gèneres”. “Aquesta tendència es veu reforçada –destaquen– gràcies a que molts dels artistes veterans que hi actuen també comparteixen aquesta manera de fer i entendre la música”. El MMVV Pro Catalan Arts!, el vessant professional del Mercat, es concentrarà a l’àrea de L’Atlàntida i intentarà impulsar la indústria de la música en directe i promoure la contractació d’artistes a través de presentacions de projectes i d’empreses i dels seus catàlegs artístics, reunions ràpides i trobades reunions sectorials.

Entre les propostes del nou MMVV destaca la presència de Marc Parrot, que presentarà Turisme per la memòria, un viatge pels seus 30 anys de trajectòria amb una posada en escena teatral, el nou espectacle de Xavi Lloses, Estornells sonors, “una proposta arriscada i innovadora” que vincula la música i la tecnologia dels telèfons mòbils o LaboratoriA, una companyia formada per cinc dones que vol desconstruir els rols de gènere vinculats al flamenc. A Vic estrenaran la seva última creació, Qué quiere la niña. Entre els altres 9 artistes internacionals destaca Nomades, quartet francès de música tradicional, l’argentina Cata Raybaud, una de las referents de la cançó indie de Buenos Aires, o Tukan, un quartet de jazz i pop-rock, que fa música electrònica en directe.

El Mercat de Música Viva no només intenta donar a conèixer noves propostes i dinamitzar el sector sinó que treballa per fer-ho de forma cada cop més justa i sostenible. És per això que, entre d’altres iniciatives, forma part de Keychange, el programa europeu que fomenta la presència de dones i d’identitats dissidents de gènere a la indústria musical i comptarà amb més del 50% de propostes artístiques liderades o coliderades per dones. Des del 2020 s’ha incorporat la interpretació de la llengua de signes en un dels escenaris amb més capacitat i també es fomenta l’ús del transport públic amb busos de nit per al joves d’altres pobles de la comarca. Aquest any, a més, s’ha tancat un acord amb una aplicació de mòbil per compartir cotxe per anar i tornar de Vic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA