Música

Música

Ibercamera, més simfònica que mai

La dissetena temporada a l’Auditori consolida Girona en un lloc destacat del circuit simfònic internacional amb concerts tan destacats com els de les orquestres nacionals de Lió, Hongria i França

També destaquen els concerts que oferiran la Simfònica Swr Stuttgart i la Simfònica de Düsseldorf

“Mai Girona havia tingut un desembarcament simfònic com aquest”. Ho ha dit amb motiu d’orgull Josep Maria Prat, president del Grup Camera, a la presentació de la dissetena temporada del cicle Ibercamera, que tindrà lloc aquesta propera tardor i hivern a l’Auditori de Girona. La programació, amb un total de nou concerts, amb l’actuació destacada de dues orquestres nacionals franceses (la de França i la de Lió), així ho reflecteix. “Volem consolidar un any més una tradició que ha permès situar Girona en un lloc molt destacat del circuit simfònic internacional , gràcies al suport continuat i creixent de l’afició musical a la nostra Temporada”, ha afegit Prat durant la presentació que ha tingut lloc a la ciutat.

El concert inaugural serà a càrrec de l’Orquestra Nacional de Lió, dirigida per Nikolaj Szeps-Znaider, es farà el 19 de novembre, i comptarà com a solista Pinchas Zukerman al violí interpretant per primera vegada a l’Auditori gironí el Concert per a violí d’Elgar.

La Filharmònica Nacional d’Hongria, amb Jordi Francés a la direcció i Ana Vidovic a la guitarra, actuaran el 21 de gener amb un programa de valsos de Granados, el Concert d’Aranjuez i El sombrero de tres picos, entre altres peces. Per l’11 de febrer és prevista l’actuació de l’Orquestra Simfònica SWR Stuttgart, amb André Orozo-Estrada a la direcció, que presentara un cant a la naturalesa amb dues obres que s’inspiren en ella: la Pastoral de Beethoven i La consagració de la primavera de Stravinski. Pel 17 de març hi ha programat un concert amb l’Orquestra Simfònica de Düsseldorf que, sota la direcció de Adám Fischer, interpretaran la 5a de Mahler, amb el presagi d’una altra nit memorable. Anna Lucia Richter (soprano) interpretarà els lieder de Mahler i Brahms el 14 d’abril acompanyada pel Schumann Quartett. I l’Orquestra Nacional de França, amb Cristian Macelaru com a director, prendrà el relleu escènic el 25 de maig amb una primera part centrada en el 2n Concert de Chopin amb Alexandre Kantorow, la nova sensació mundial del pianisme.

Pel que fa als concerts de cambra, el primer en actuar serà el pianista Ignasi Cambra (28 de gener), rellevat per Helena Satué (violí) el 21 d’abril i tancant la programació el Quartet Gerhard el 12 de maig.

Per a més informació: escènic: www.ibercameragirona.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona