Llibres

literatura

Jordi Solé guanya el Prudenci Bertrana

El 56è premi Prudenci Bertrana de novel·la l’ha guanyat Jordi Solé (Sabadell, 1966), periodista i novel·lista, autor d’una desena d’obres –sovint del gènere històric o policíac–, amb L’any que vaig estimar Ava Gadner.

El premi està dotat amb 30.000 euros i la publicació a Columna. El jurat estava format per Montse Barderi, Gemma Lienas, Gerard Quintana, Care Santos i Glòria Gasch, que han triat Solé entre els 74 originals presentats.

Quan l’any 1990 el Pol Mas veu que l’Ava Gardner ha mort als 67 anys, recorda que la va conèixer durant el rodatge de Pandora y el holandés errante, a Tossa de Mar, a l’hotel familiar Àncora. Un rodatge inoblidable, en plena Costa Brava els anys cinquanta, que va suposar el pas de la infància a la joventut de Mas, marcat per Ava Gardner, i altres personatges com ara Mario Cabré i Frank Sinatra.

Dins dels premis que atorga anualment la Fundació Prudenci Bertrana també hi ha el 46è premi Miquel de Palol de poesia (dotat amb 6.000 euros), al qual es van presentar 66 llibres de poemes. El jurat estava format per Teresa Costa-Gramunt, Rosa Font Massot, Pere Gimferrer, Víctor Obiols i Miquel de Palol, i van concedir-lo a Jordi Solà Coll per L’ombra de les hores, “un camí metafòric de recerca en la pròpia interioritat que fa el poeta, convertit en un caminant que recorre les sendes de la vida”, segons el jurat.

El 44è premi Carles Rahola d’assaig (dotat amb 6.000 euros) va rebre 23 originals i el guardonat va ser Josep Muñoz Redon, per El jardí d’Epicur, triat per Francesc-Marc Álvaro, Mita Casacuberta, Míriam Díez-Bosch, Joaquim Maria Puigvert i Josep Lluch. L’obra és una invitació, a partir del filòsof Epicur, a explorar el món dels jardins.

Finalment, entre els 22 originals presentats al 38è premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil (dotat amb 6.000 euros), l’obra guanyadora va ser Cicatrius, de Sònia Guillén Colomer, segons el jurat format per Dolors Cabrera, Patrizia Campana, David Cirici, Xavier Gual i Anna Pardos (Mixa).

La Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana tindrà lloc el 19 de setembre a l’Auditori de Girona. La mateixa nit es donaran a conèixer els premis Aurora Bertrana de traducció, el Cerverí de lletra de cançó i el Lletra de projectes digitals de literatura catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid