Llibres

filologia

‘Joan Coromines, vida, obra i circumstàncies’, a l’IEC

La Fundació Revista de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació Pere Coromines i la Fundació La Caixa, ha presentat a l’Institut d’Estudis Catalans Joan Coromines, vida, obra i circumstàncies, un volum monogràfic dedicat a l’aportació científica, intel·lectual i cívica del lingüista. La publicació del llibre commemora el 25è aniversari de la seva mort (1905-1997).

La presentació la va obrir Nicolau Dols, president de la Secció Filològica, que va elogiar així Coromines: “Es diu que era el lingüista que coneixia millor el territori, però ens quedem curts. Era el ciutadà dels Països Catalans que millor coneixia el territori, i d’això en dona testimoni aquest llibre.”

L’acte va tenir també les intervencions de José Enrique Gargallo, membre de la Secció Filològica, que va fer un repàs d’algunes de les parts del llibre, que descriuen Coromines com un “home de caràcter” i qualifiquen la seva obra de “gegantina”.

Josep Ferrer i Joan Pujadas, coordinadors del volum, van reivindicar l’actualitat del llegat de Coromines i van descriure l’obra presentada com una eina de consulta imprescindible i com un “acte de gratitud i de justícia al lingüista”.

Josep Maria Roig Rosich, president de la Fundació Revista de Catalunya, va parlar de Coromines com “un dels savis del món contemporani”, que va esdevenir un lluitador compromès i un defensor de la pàtria i la llengua.

El poeta Carles Duarte, president de la Fundació Pere Coromines, va referir-se al “vincle essencial” que va unir Pere Coromines, un dels fundadors de l’IEC, al seu fill, que va reconèixer sempre el seu mestratge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia