Llibres

13è Mercat de l’Edició LIJ a Barcelona

El 13è Mercat de l’Edició LIJ que té lloc a Barcelona estarà operatiu dijous 6 i divendres 7 de juliol, consolidat com un esdeveniment imprescindible per a il·lustradors, dissenyadors gràfics i editorials de literatura infantil i juvenil.

Coorganitzat per Tantàgora i Disseny Hub Barcelona, gairebé 200 professionals formaran part d’aquesta nova edició, que tindrà lloc a les instal·lacions del Disseny Hub Barcelona.

El Mercat de l’Edició LIJ és un punt de trobada per a professionals nacionals i internacionals que té com a objectiu promoure contactes nous, la compravenda de drets i l’acord d’encàrrecs en el marc de la indústria editorial especialitzada en literatura per als lectors més joves.

“És l’únic mercat de l’edició enfocat a la literatura infantil i juvenil a Catalunya”, comenta la directora, Magalí Homs, que destaca la seva vocació internacional: “Volem entrar en l’ecosistema internacional de mercats de l’edició LIJ, com ara Itàlia, Mèxic i Alemanya, i fer conèixer el talent que tenim aquí, tant el consolidat com l’emergent”.

Aquestes jornades reafirmen Barcelona com un dels epicentres de la indústria editorial, sobretot després que s’anunciés el març passat que la capital catalana seria la seu de l’IBBY World Congress 2028, el congrés de literatura i infantil i juvenil més important del món.

Al llarg dels dos dies s’organitzaran trobades entre il·lustradors i dissenyadors gràfics i representants d’editorials catalanes, de la resta d’Espanya i de països com ara l’Índia, Alemanya, Bèlgica, Suècia, el Regne Unit, els Països Baixos, Lituània i Bèlgica.

Per segon any consecutiu, es comptarà amb la presència de l’experta Mariela Nagle com a Facilitadora Pro, que connectarà els professionals que no es coneixen i respondrà les peticions concretes dels participants.

Nagle, fundadora de la llibreria berlinesa Món Blau, treballa actualment per al programa d’esdeveniments internacionals de Frankfurt Kids de la fira internacional del llibre, com a investigadora i comissària del Humboldt Forum (Museus estatals de la ciutat de Berlín) i per al programa 360° del govern alemany.

En el marc del Mercat es lliurarà el Premi Noves Veus, que reconeix el talent de quatre estudiants o joves professionals dels camps de la il·lustració i del disseny gràfic que han format part del programa Network FLICK, amb més de 450 alumnes de 14 escoles i de tres països implicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

Subhasten les pintures de Morell de les pastisseries Dauner

FIGUERES
art

El fotògraf Jeff Wall porta les seves “pintures de la vida moderna” a la Virreina

barcelona
fira

Desè aniversari de Literal, la fira de llibres i idees radicals

Barcelona
Cultura

Mor Charlie Colin, el baixista de ‘Train’

MÚSICA

El Sónar trasllada l’univers immersiu dels Chemical Brothers a Casa Batlló

BARCELONA
Cinema i sèries

El GAC ofereix 54 beques per escriure guions amb una dotació de 500.000 euros

Barcelona

Sílvia Pérez Cruz aspira a cinc premis Alícia de l’Acadèmia de la Música

BARCELONA
Música

Carles Viarnès porta la fusió de música clàssica i moderna amb l’orgue de la Casa de Cultura

Girona
La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte
ART

La Casa Masó revalora el dibuix de l’arquitecte

GIRONA