Arts escèniques

FESTIVAL GREC

Quatre monodrames d’òpera en entorns domèstics a l’Ateneu Barcelonès

Quatre solos soles és la culminació d’una coproducció maleïda pel Liceu i Òpera de Butxaca i Nova Creació, l’any de tancament dels teatres per la pandèmia. Amb la voluntat d’impulsar la creació d’òpera contemporània, es va encarregar a llibretistes i compositors breus escenes de dones protagonistes en entorns domèstics.

L’objectiu inicial del Liceu i l’associació era presentar dins del teatre de la Rambla Sis solos soles però el confinament ho va impedir. Per a la Mercè, ja es van desencallar tres d’aquests monòlegs operístics a l’Ateneu Barcelonès. Ara, es representen els tres restants (Darrer missatge, Voraç bellesa, Per precaució) i es completa amb una repetició (Danae recorda) en una vetllada prevista per a avui i demà (21 h).

Els quatre quadres, de 16 a 20 minuts cada un, s’aniran interpretant en diferents estances de l’Ateneu. Les situacions són ben diverses: des de l’anunci d’una youtuber de la fi del món musicat per Mario G. Cortizo (i llibret de Marc Rosich) fins al record de la vexació del pare a Danae recorda, amb música de Joan Magrané i llibret d’Helena Tornero; o l’àvia que vol evitar la residència, amb música de Raquel García Tomás i llibret de Victoria Szpunberg. Completa el quadre Voraç bellesa, que imagina els deliris d’una cantant madura preparant-se per a un concert, de Lucas Peire i llibret de Cristina Cordero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia