Arts escèniques

La Bisbal d’Empordà

Circ per celebrar la vida als espais públics

Carpe diem. Els dos espectacles d’ahir al matí de la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà van convidar a viure el moment, tot recordant als assistents que –tot i la calor– es van aplegar al passeig que l’apocalipsi pot arribar en qualsevol moment. Ho recordava un dels dos clowns de Les Enfants Sérieux i, d’una manera més directa, ho confirmava el del taller de circ de Los Herrerita: “Ui, ui, ui, no sé pas què passarà. De fet, tots ens hem de morir”, etzibava animant els espectadors a contribuir al muntatge del taller.

En el primer cas, el conductor de l’espectacle de clown i circ va convidar tothom a celebrar una festassa davant l’imminent final del món, i, de fet, el fil conductor va ser la preparació de la festa final. Ajudat per una iaia clown hiperactiva que s’enfilava fins i tot de cap per avall en una perxa xinesa per aconseguir penjar-hi unes banderoles de color, el conductor de l’espectacle va afegir-hi gent del públic i, sobretot, va fer-los participar cridant, cantant i picant de mans.

Va ser molt divertit i celebrat pel públic el procés de selecció de la música, amb discos de vinil amb fragments de la Raffaella Carrà, La Lambada i un xiulat himne d’Espanya, que va ser una picada d’ullet reivindicativa pel atacs a la cultura perpetrats per governs del PP i Vox en forma de cancel·lació d’espectacles. Que la proposta tenia un clar to vitalista i optimista tot i l’auguri de l’adveniment de l’apocalipsi, va quedar clar des del primer moment, quan el clown va donar les gràcies al públic pel fet d’existir, entre altres coses, perquè “si existiu cotitzeu i si cotitzeu tindrem jubilació”.

Al mateix passeig, Los Herrerita van voler demostrar que no hi ha edat per practicar alguna de les disciplines que engloba el circ. Segons els responsables de l’espectacle, només es tracta de trobar la que s’ajusta més a cadascú. Així, doncs, tothom qui va voler i ajudats per especialistes de cada modalitat va poder convertir-se ni que fos per uns minuts en trapezista, i van poder caminar sobre un cable o sobre la pilota d’equilibri, anar en monocicle –emparat amb unes paral·leles–, intentar fer malabars amb unes anelles, pilotes o bitlles i, entre altres coses, fer fixar el plat xinès o el diàbolo.

Van ser només dos de la quarantena d’espectacles que es van poder veure durant tot el cap de setmana a la Bisbal, amb un important èxit de públic, en total 22.000 visitants, un 15 per cent més que en l’última edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona