Cinema

art

La ficció cinematogràfica, el convit, música i poesia, a Arbar

Els formats de la ficció cinematogràfica, el convit, la música i la poesia són els eixos vertebradors de la nova edició d’Arbar, Centre d’Art i Cultura, que tindrà lloc del 20 de juliol al 9 de setembre a la Vall de Santa Creu (Port de la Selva) amb la voluntat de donar suport i visibilitat a l’art performatiu i poètic des de la paritat, el gènere i l’ecologia.

Rosa Tharrats i Gabriel Ventura presentaran el curtmetratge Els miracles del Mestre Cabestany, una ficció cinematogràfica, a mig camí entre el monòleg i el somni, sobre l’escultor de la portalada de Sant Pere de Rodes. La presentació del curtmetratge es complementarà amb l’acció Bacchanale, de Bernat Daviu. Jordi Mitjà, per la seva part, durà a terme l’acció gastronòmica Si tu ne manges pas, tu vas pas mourir, a partir de l’estudi i l’anàlisi dels excessos alimentaris habituals a la societat capitalista contemporània, concretament la gola. Les presentacions es faran el 29 de juliol, l’acció de Daviu el 19 d’agost i les projeccions es podran veure fins al 9 de setembre.

La programació 2023 inclou també propostes híbrides a càrrec de creadors que orbiten sobre la paraula i l’exploració sonora i transiten els àmbits de l’art, l’acció i la poesia, com son Bilal Dídac P. Lagarriga, amb Un Caddie Renversé dans l’Herbe, formada per sons minimalistes d’inspiració africana (entre els quals predominen els paisatges sonors litúrgics del Senegal); Raquel Santanera i Coloma Bertran, d’aquest xoc en surt un repertori de poemes que s’obren camí enmig d’un passeig acompanyat de sons improvisats i violins elèctrics i percudits; i Barba Corsini, un grup de música electrònica amb influències del dub, la poesia sonora, el collage i el sorollisme. Aquest cicle està comissariat per Eduard Escoffet, on la paraula esdevé font i connector de la creació: el mot que sorgeix i que sargeix.

El cicle 2023 clourà el 26 d’agost amb un recital de poesia conreada per dones poetes contemporànies que recitaran poemes propis inèdits i també poemes de Maria Oleart. En aquesta edició del Baix Continu 2023, comissariada per Roser Domènech, intervindran al recital Nora Albert (Arbar), Susanna Rafart (Cartes perdudes) i Carla Fajardo (Deixalla), i la presentació de la publicació Baix Continu 2023.

Arbar (Associació per a la Recerca Biocultural i Artística de Rodes) és una iniciativa fundada el 2012 que, com a centre de producció d’art contemporani, enfoca la seva tasca a establir unes condicions de producció adequades que possibilitin als artistes desenvolupar propostes de caràcter efímer al llarg de l’any al paratge rústic de la serra de Rodes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona