Cinema

Cinema

La coproducció catalana ‘Sobre todo de noche’ competirà a Venècia

Ho farà a la secció Giornate degli Autore

Isa Campo, Andrea Queralt i el director del film Víctor Iriarte signen el guió del film

Sobre todo de noche, l’òpera prima de Víctor Iriarte protagonitzada per Lola Dueñas, Ana Torrent i el debutant Manuel Egozkue, competirà a la secció Giornate degli Autore de la 80a edició del Festival de cinema de Venècia. La cinta, que té una part de producció catalana, compta amb un guió coescrit pel mateix director, Isa Campo i Andrea Queralt. Lola Dueñas i Ana Torrent protagonitzen aquest thriller amb tres morts, dos robatoris i una fugida.

Sobre todo de noche es presenta com a estrena mundial a Venècia i opta als guardons: Premi a la Millor Direcció Giornate degli Autore, Premi del Públic, Premi Europa Cinemas Label a la Millor Pel·lícula Europea i Premi Luigi de Laurentiis León del Futur a la Millor Òpera Prima, pel qual competeixen tots els cineastes que participen amb les seves primeres obres a la Mostra de Venècia.

És una coproducció entre l’Estat espanyol, Portugal i França. Per la part estatal, l’equip de producció el componen: La Termita Films (Isaki Lacuesta i Isa Campo), Atekaleun (Tamara García), CSC Films (Katixa de Silva) i Inicia Films (Valérie Delpierre). Completen l’equip Ukbar Filmes a Portugal (Pablo Iraola) i 4A4 Productions a França (Andrea Queralt).

El projecte ha comptat amb el suport de l’ICAA (Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals del Govern d’Espanya), el govern basc i la Diputació de Guipúscoa. A més, destaca la participació de RTVE Radio Televisió Espanyola, 3Cat i EITB. Finalment, el film ha obtingut les ajudes d’Eurimages i Aide aux cinémas du monde (CNC França). Atalante és la distribuïdora a l’Estat de la pel·lícula i l’estrena a sales serà l’1 de novembre. L’agència francesa Alpha Violet s’encarrega de les vendes internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]