Música

CULTURA

Mor als 77 anys Randy Meisner, un dels fundadors dels Eagles

El baixista va composar amb els seus companys un dels grans èxits de la banda, “Take it to the limit”

Dol entre els fans dels Eagles, un dels grups de rock més reconegut de tots els temps. Un dels seus fundadors, Randy Meisner (Nebraska), ha mort als 77 anys a causa de les complicacions derivades de la malaltia que tenia als pulmons. La notícia la va confirmar el grup en la seva pàgina oficial. Meisner, que va morir dimecres, estava retirat de la música des de feia uns anys per la seva fràgil salut. “Randy va ser una part integral dels Eagles i va contribuir decisivament a l’èxit inicial del grup. El seu registre vocal era increïble, com va demostrar en una de les nostres grans cançons, ‘Take it to the limit’”, ha escrit el grup en el seu missatge de comiat al seu antic company. Aquest va ser un dels grans èxits que va composar el baixista i que el grup va gravar per a l’àlbum “One of These Nights” (1975).

Els Eagles van néixer a Los Angeles el 1971 de la mà del propi Meisner, Glenn Frey, que va morir el 2016, Don Henley i Bernie Leadon, quatre músics que provenien del diferents llocs dels Estats Units aficionats al rock però també a la música country. El grup va estar a punt de desaparèixer per culpa del desacord entre els membres i el consum de drogues però finalment va tocar el cel el 1976 amb l’àlbum “Hotel California” i la seva cançó homònima, una de les més populars de la història. La presència de Joe Walsh, com a segon guitarrista i compositor, va elevar les expectatives comercials de la banda en un moment en què el rock clàssic dominava les llistes d’èxits, sobretot al seu país.

Meisner, que també havia format part del grup de Poco, va abandonar el grup el 1977 per continuar la seva trajectòria en solitari i va ser substituït just després de la gegantina gira d’“Hotel California” per Timothy B. Schmit, que des de llavors s’ha mantingut estable en la banda- La seva cançó més coneguda en solitari és “Hearts of fire”, gravada el 1981.

El 2016 la dona de Meisner va morir d’un tret accidental d’un dels rifles que el músic tenia al seu domicili a Los Angeles. Els Eagles estan formats actualment per Don Henley –l’únic membre original–, Timothy B. Schmit, Vince Gill, Joe Walsh i Deacon Frey. La seva intenció és fer una gira de comiat “The long goodbye” després de 52 anys d’història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant