Cor de Teatre rememora 25 anys de trajectòria amb l’exposició La veu, el gest: l’essència
Es tracta d’una exposició audiovisual que explica l’evolució permanent i la consolidació del llenguatge artístic original i únic de la companyia.
S’inaugurarà dissabte a la tarda a l’Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina i al setembre es podrà veure La gala a la Factoria d’Arts Escèniques.
Cor de Teatre ha presentat avui l’exposició ‘La veu, el gest: l’essència’, que repassa els 25 anys de trajectòria de la companyia banyolina. L’exposició s’inaugurarà aquest dissabte i es podrà veure fins al 29 d’octubre a l’Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina. Serà el primer dels darrers actes del 25è aniversari de la companyia que, al setembre, oferirà La Gala a La Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles.
El director de la companyia, David Costa, ha explicat que “aquests 25 anys han sigut una aventura, una bogeria, però estem molt contents i orgullosos el treball que hem fet”. Costa ha personalitzat l’agraïment en les prop de 200 persones que han passat per Cor de Teatre al llarg d’aquests anys “per la seva implicació i esforç” , sense oblidar l’equip artístic i tècnic i el suport de les institucions.
El comissari, Albert Massip, ha destacat que l’exposició és “una oportunitat única per descobrir els vint-i-cinc anys de Cor de Teatre, una companyia que ha trencat esquemes dins el cant coral, creant un estil propi, portant-lo més enllà dels seus límits”. Per la seva banda, la també comissària Isabel Oliver, ha subratllat que “en l’exposició hem volgut aprofitar tot l’espai de l’Eat Art per fer un viatge dedicat a les persones de Cor de Teatre”. “Les persones que visitin l’exposició s’acostaran a l’escenografia i reviuran moments dels que ben segur han estat partícips”, ha afegit Oliver.
‘La veu, el gest: l’essència’, repassa a través de vídeos, fotografies i cartells la trajectòria de vint-i-cinc anys de Cor de Teatre. Després de donar la benvinguda al visitant amb un cronograma que repassa la trajectòria de la companyia, l’exposició inicia el recorregut, amb un vídeo amb els testimonis dels directors escènics dels espectacles de la companyia, a més de destacar la figura del tenor i director musical David Costa.
L’exposició
En la següent sala, l’Espai Eat Art es transforma en un triple espai escènic. En el primer, es recull, a través dels seus espectacles, la forta vinculació de Cor de Teatre amb Banyoles. En el següent, s’explica la seva escola: Cor de Teatre Formació, la branca formativa de Cor de Teatre que arrodoneix i dóna sentit al projecte global de la companyia. El darrer cub recull les col·laboracions especials que ha fet la companyia en esdeveniments arreu del país.
L’exposició dedica també un apartat especial a cadascun dels espectacles que han marcat la trajectòria de la companyia des dels inicis; , així com col·laboracions especials amb les tres principals orquestres del país. La mostra acaba amb un espai audiovisual on prenen protagonisme les prop de 200 persones que han format part de la companyia al llarg d’aquests 25 anys.
La Gala
Des del gener, la companyia ha ofert diferents accions sorpresa al llarg de la programació estable d’arts escèniques de Banyoles. Al juny va estrenar a l’(a)phònica, el Festival de la Veu de Banyoles una adaptació de l’espectacle Bon veïnatge. A més de l’exposició, al setembre, la companyia oferirà un espectacle especial de tancament on els personatges de Cor de Teatre es retrobaran de nou a La Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles per oferir La Gala, que es podrà veure del 21 al 24 de setembre. Seran quatre úniques sessions de celebració. Les entrades ja estan a la venda.