Art

Lloret de Mar presenta una visita dedicada al pintor Sorolla

L’activitat la promou l’Ajuntament de Lloret de Mar per la vinculació de Joaquín Sorolla amb el paisatge de Santa Cristina

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha presentat avui una nova visita guiada dedicada al pintor Joaquín Sorolla. Sota el títol, “Sorolla a Santa Cristina”, la visita vol posar en valor el procés creatiu de l’artista valencià fins a trobar el paratge de Santa Cristina de Lloret de Mar com a teló de fons de la tela a l’oli “Catalunya”, coneguda també per “El peix”. Per això, aprofitant que aquest any coincideix la celebració de Lloret Capital de la Cultura Catalana 2023 i el centenari de la mort de Sorolla, es vol posar en valor la vinculació de l’artista amb el municipi. La visita s’ha programat pels dies 3,10,17,24 de setembre i el 1 d’octubre al paratge de Santa Cristina.

En aquest sentit, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lloret, Isabel Bernal, ha manifestat que “aquesta visita permetrà gaudir de la presència de l’artista impressionista, Joaquín Sorolla. Interpretat per l’actor lloretenc, Joan Roma Ortiz, que li donarà vida al personatge, guiarà als assistents per la historia que va portar a Sorolla fins a Lloret i triar Santa Cristina per plasmar-la per l’encàrrec de la col·lecció de l’Hispanic Society”. De la mateixa manera, l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha explicat que “és una proposta cultural que explica la nostra història com a lloretencs”.

La visita està impulsada per la unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret i la Capital de la Cultura Catalana. Segons Marina Nicolás, la regidora de Patrimoni Cultural, “aquesta visita permet posar en valor Lloret”. A més, Nicolás ha recordat que “la cala de Santa Cristina ocupa el fons paisatgístic d’aquest oli sobre llenç que té el peix com a motiu principal”.

La cala recordada per Nicolás va ser identificada com a tal pel lloretenc Sebastià Ruscalleda fa més de 30 anys. Arran d’aquest descobriment, va escriure el llibre titulat “Sorolla a Santa Cristina” (1993). En aquest llibre, l’autor explica que la cala plasmada a l’obra de Sorolla era la de Santa Cristina a través de la correspondència de Sorolla amb la seva esposa. En una d’aquestes cartes, l’autor valencià li descriu el paisatge a la seva esposa, Clotilde García del Castillo: “Santa Cristina és una meravella. Grans pins sobre la muntanya, amb esculls clars de color, sobre una mar meravellosa. Quelcom grec i fantàstic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona