Cinema

El festival Courts-Circuit 66 torna amb una trilogia empordanesa

La celebració internacional de curtmetratges arriba amb projeccions gratuïtes i activitats culturals a Perpinyà, Figueres i Sant Climent Sescebes

El festival internacional de curtmetratges “Courts-Circuit 66” fa el seu retorn i enguany ofereix una experiència cultural als públics de Perpinyà, Figueres i Sant Climent Sescebes. El festival té com a objectiu principal portar la millor qualitat de curtmetratges internacionals als llocs on l’oferta cultural tradicionalment no arriba, especialment als pobles i ciutats mitjanes. A més de presentar obres audiovisuals, el festival també busca ampliar l’oferta cultural amb projeccions a l’aire lliure i activitats musicals i gastronòmiques.

Així mateix, el “Courts-Circuit 66” ofereix projeccions totalment gratuïtes per al públic, segons manifesta l’Ajuntament de Cantallops a través d’un comunicat. Aquestes projeccions s’acompanyen sovint de concerts i lectures musicals abans de la projecció i de tasts de vins i cerveses després. Una de les novetats d’enguany és l’ampliació de l’oferta en català a través dels subtítols, que es triplica en comparació amb anys anteriors. Aquest pas permet al festival estrenar la seva primera trilogia empordanesa. D’aquesta manera, l’estrena de la trilogia es realitzarà en tres llocs emblemàtics: a l’hotel Can Xiquet de Cantallops el 27 d’agost, al centre cultural La Cate de Figueres amb el Cineclub Diòptria el 7 de setembre i a Sant Climent Sescebes el 8 de setembre. Cada sessió de projecció inclou entre quatre i set curtmetratges de diverses temàtiques, que van des del drama fins a la comèdia, passant per la ficció, el documental i fins i tot les pel·lícules d’animació.

A més, el festival fa un esforç constant per fomentar la presència de la llengua catalana en el programa, la web i les projeccions, establint un lligam cultural fort entre els territoris de Catalunya Sud i Nord. Amb aquesta estratègia, el “Courts-Circuit 66” aspira a ser un vehicle de difusió cultural transfronterer, creant lligams i dinàmiques noves i duradores.

La present edició del festival també destaca pel seu compromís amb la cultura i la llengua catalana, així com pel suport a les empreses i entitats locals. El tast de cerveses Cap d’Ona al Can Xiquet i els tastets de vins de Vinyes dels Aspres i Masia Serra són exemples d’aquesta col·laboració.

Amb projeccions quasi diàries durant tot un mes i diverses activitats culturals, el Festival Internacional de Curtmetratges “Courts-Circuit 66” es presenta com una oportunitat per a gaudir de la cinematografia internacional i promoure la cultura i la llengua catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA