Cinema

Cinema

Yorgos Lanthimos s’endú el Lleó d’Or de Venècia

La pel·lícula Pobres criaturas, de Yorgos Lanthimos, que era una de les principals favorites, s’ha endut el preuat Lleó d’Or del Festival de Venècia, mentre l’italià Matteo Garrone ha estat reconegut amb el Lleó de Plata com a millor director pel drama sobre la immigració subsahariana d’Io, Capitano.

El Gran Premi del Jurat d’aquesta edició del festival ha recaigut sobre la pel·lícula Evil does not exist, de Ryûsuke Hamaguchi; mentre l’actriu nord-americana Cailee Spaeny ha estat premiada com a millor intèrpret femenina per Priscilla, de Sofia Coppola; i l’actor Peter Sarsgaard ha estat guardonat amb la Copa Volpi per la seva interpretació a Memory, del mexicà Michel Franco.

En el palmarès del festival italià, que enguany celebra la vuitantena edició i que ha estat marcat per l’absència de grans estrelles arran de la vaga d’actors que hi ha a Hollywood, destaca també el reconeixement al millor guió per el film xilè El Conde, de Pablo Larrain, i Guillermo Calderón i la pel·lícula Green Border, que tracta sobre els refugiats a la frontera polonesa, ha rebut per la seva banda el Premi Especial del Jurat. Així mateix, la Copa Mastroianni al millor intèrpret revelació ha recaigut aquest any a Seydou Sarr, per Io Capitano, el qual s’ha quedat sense paraules de l’emoció.

El Lleó d’Or que ha rebut Pobres criaturas, com destaquen les principals agències de comunicació que han estat presents a Venècia, és la consagració d’un dels autors més originals i trangressors que hi ha actualment al panorama cinematogràfic. El cineasta grec, autor d’obres com Canino, La favorita, El sacrificio de un ciervo sagrado o La langosta, es consagra amb aquesta pel·lícula sobre una dona assedegada de plaer i coneixement. Una mena de Frankenstein encarnada per Emma Stone, la qual malgrat no ha obtingut cap premi tothom considera que ofereix un dels millors papers de la seva carrera, present de principi a fi del metratge, a cada fotograma. Tant, que el mateix director li ha dedicat el guardó: “Sense ella, aquesta pel·lícula no existiria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia