Música

MERCAT DE MÚSICA VIVA

Marc Parrot refila 30 anys de carrera, a Vic

Un concert sorpresa al mateix lloc, la plaça Canonge Collell de Vic, on, fa justament 30 anys, van presentar les seves primeres cançons, va servir ahir per donar a conèixer les intencions d’un grup del qual no es tenien notícies des d’abans de la pandèmia: Gossos, que s’acomiadaran dels escenaris amb 10 concerts entre els mesos d’abril i octubre del 2024. La gira, anomenada A reviure, recollirà les cançons que el grup de Manresa ha escrit en 30 anys de carrera (res, en principi, de material d’estrena) i durà Natxo Tarrés, Oriol i Roger Farré i Juanjo Muñoz per 10 ciutats del Principat, Mallorca i Andorra, amb una primera data, el 12 d’abril, en el Festival Strenes de Girona i una darrera, el 18 d’octubre, al Teatre Kursaal de Manresa, amb cites entremig a Vic, Barcelona, sa Pobla, Andorra la Vella, Cambrils, Lleida i una altra vegada Manresa (en aquest cas la Stroika), a més d’un concert pendent d’anunciar per al mes d’agost.

A 500 metres més enllà de la plaça del Canonge, mentrestant, L’Atlàntida, després de les actuacions, dimecres, de Maria Hein, Eva Fernández, Xavi Lloses i Marco Mezquida, entre d’altres, vivia la segona jornada de la programació oficial del 35è Mercat de Música Viva de Vic, on, fins dissabte, s’hi espera poc menys d’un miler de professionals.

Marc Parrot, un músic habitual de les programacions del Mercat, reconstruïa els seus 30 anys de carrera en un espectacle molt allunyat, com va avançar dimarts en una conversa amb aquest diari, del que acostuma a esperar-se d’un cantautor. Va aparèixer, en començar, assegut en una de les butaques de la platea (per a la qual fins i tot havia comprat l’entrada), va pujar sense res més que un petit micròfon penjat en un escenari encara per muntar i, durant tres quarts d’hora, amb l’ajuda únicament de les guitarres i un aparell des d’on crear percussions electròniques amb els peus, va anar repassant per ordre cronològic el seu llegat: des de l’Aburrido de esperar d’aquell Sólo para locos que el va dur, ara ha fet 30 anys, a fer de teloner de Prince fins a Als núvols i Començar pel final, amb les quals es va acomiadar assegut a peu d’escenari. Entremig, dues pantalles mòbils en les quals Parrot, després d’unes quantes projeccions, va fer, a Terriblement blanc, ombres xineses i una recreació fugaç, mentre afinava la guitarra, del Chaval de la Peca, el personatge que el va fer famós a finals dels noranta i que en aquest espectacle anomenat Turisme per la memòria, complementat aquestes últimes setmanes amb vídeos a duo amb músics com ara Maika Makovski, Santi Balmes i Roger Mas, no sembla estar-hi convidat.

El Mercat, on ahir l’italocatalà Alessio Arena va estrenar també un espectacle sobre Garcilaso de la Vega concebut entre Barcelona i Nàpols, continuarà avui amb actuacions com ara les de La Ludwig Band i Clara Peya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.