Cultura

3a trobada tintinaire de Catalunya a Figueres

A partir de 2/4 d'11 del matí es celebra a Figueres la 3a trobada Tintinaire de Catalunya.

Durant tot el matí s'estan fent activitats, a la plaça Josep Pla i als jardins Puig Pujades, entorn a Tintín, la més popular creació d'Hergé en el centenari del seu naixement. Una mostra i intercanvis d'objectes tintinaires per part de col·leccionistes i aficionats, un taller de dibuix, activitats teatrals a càrrec de la companyia La Bèstia peluda a més d'una exposició Tintinotècnia al Museu de la Tècnica de l'Empordà són algunes de les propostes que es poden disfrutar durant aquest matí a Figueres.

A partir de les cinc de la tarda es farà un homenatge a Joaquim Ventalló, primer traductor de Tintín al català, que comptarà amb la presència de la seva filla Eulàlia Ventalló.

A més s'estrenarà la Cançó dels insults, a càrrec de la coral de l'Institut Ramon Muntaner, dirigida per Ernest Pons i una xerrada, Treballant amb Hergé, a càrrec de Claude Lambert, col·laborador directe del mestre a les pel·lícules d'animació Tintín al Temple del Sol i Tintín i el llac dels taurons.

Tots els actes de la trobada són gratuïts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.