Música

música

La Franz Schubert Filharmonia obre la gira que la durà al Carnegie Hall

La Franz Schubert Filharmonia va obrir ahir a l’auditori Pau Casals del Vendrell, amb un ple absolut, la nova temporada i una gira amb el guitarrista montenegrí Miloš Karadaglic que els portarà fins al 12 d’octubre per sis localitats catalanes i Madrid i que acabarà amb dos concerts als Estats Units: el 10 d’octubre al cèlebre Carnegie Hall de Nova York i dos dies després al Lisner Auditorium de Washington DC. La gira continuarà avui a la Factoria Cultural de Terrassa i demà al Palau de la Música Catalana, de Barcelona. La gira visitarà també Lleida, Tarragona i Vic. En aquesta gira, la Franz Schubert Filharmonia , dirigida pel seu titular, Tomàs Grau, farà reviure amb la guitarra de Karadaglic l’estrena del Concierto de Aranjuez, de Joaquín Rodrigo, que va tenir lloc el 9 de novembre del 1940 al Palau de la Música Catalana. L’obra que va completar el programa d’aquell dia al Palau va ser la Simfonia del Nou Món, deDvorák, que també s’interpretarà a la segona part dels concerts d’aquesta gira de la Franz Schubert Filharmonia. Karadaglic és actualment un dels intèrprets més reputats del Concierto de Aranjuez, que ha enregistrat per a Deutsche Grammophon, amb la London Philharmonic Orchestra.

A més, la Franz Scubert Filharmonia completa el programa d’aquesta gira amb la interpretació de la sardana Sant Martí del Canigó, que Pau Casals va compondre l’any 1943 durant el seu exili a Prada de Conflent, per afegir-se a la commemoració del 50è aniversari de la mort del gran violoncel·lista i compositor vendrellenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia