Música

CULTURA

Mor als 84 anys Rudolph Isley, un dels germans dels llegendaris Isley Brothers

El primer gran èxit del grup va ser “Twist and shout”, cançó que també gravarien els Beatles

El músic i compositor nord-americà Rudolph Isley, fundador dels llegendaris The Isley Brothers, va morir ahir als 84 anys, segons va confirmar la família a mitjans dels EUA. Isley (Cincinnati, 1939) va formar al costat dels seus germans Ronald, O’Kelly i Vernon un dels grups de referència del pop i rock internacional dels anys cinquanta i seixanta.

La popularitat dels Isley Brothers va fer un salt endavant quan els Beatles van versionar el seu “single” més icònic “Twist and shout” (1962), una cançó que va ser gravada originalment per els Top Notes però va passar desapercebuda. Amb tot, el grup van tenir altres grans èxits, com “It’s your thing”, amb el qual van guanyar un Grammy el 1970.

A la llarga The Isley Broghers van crear la seva pròpia discogràfica, T-Neck Records, i fins i tot van comptar amb Jimi Hendrix com a guitarrista durant uns mesos abans que el grup signés un contracte amb la gran discogràfica de música negra del país, Motown. Entre el 1973 i el 1983 el grup va continuar gravant èxits com “Between the sheets”, “Choosey lover” i “For the love of you”.

El primer germà, Vernon, havia mort el 1955 en un accident de cotxe quan només tenia 13 anys. Van entrar a formar part de la banda dos germans més, Ernie i Marvin. Rudolph s’havia retirat del grup i la música el 1986. Hi va haver una reunió el 1992 en motiu del seu ingrés al Saló de la Fama del Rock and Roll però després van començar les discrepàncies legals per l’us del nom entre Rudolph i els seus germans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia