Llibres

premi

Tsitsi Dangarembga, 14è premi Veu Lliure del PEN Català

El 2010, el PEN Català va instituir el premi Veu Lliure, que s’atorga a un autor o autora que hagi patit captiveri o persecució a causa dels seus escrits o que hagi mostrat una actitud decidida de defensa de la llibertat d’expressió.

El 14è premi Veu Lliure ha estat atorgat a l’escriptora i cineasta Tsitsi Dangarembga pel seu compromís amb els valors del “feminisme i de la lluita anticolonial”. El guardó ha reconegut també la qualitat literària de la seva obra Neguit permanent, publicada en català per L’Agulla Daurada.

L’autora de Zimbàbue, present a Barcelona, es va mostrar contenta pel reconeixement i va demanar a les editorials que siguin “valentes davant l’onada de conservadorisme que vivim”. Va afegir-hi que li va costar anys “trobar els espais” adequats per fer sentir la seva veu, i va desitjar que premis com aquest puguin “alliberar moltes altres veus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]