Llibres

novetat literària

Un llibre situa el ‘boom’ de l’havanera mig segle abans de la guerra de la independència de Cuba

El llibre Les primeres havaneres a Catalunya. Imperialisme i sensualitat abans de ‘Carmen’ (Rafael Dalmau, Editor), obra dels musicòlegs Anna Costal, Joan Gay i Joaquim Rabasseda, situa la popularització de les havaneres gairebé mig segle abans de la guerra d’independència de Cuba (1895-1898), tot i que l’imaginari sobre l’havanera la relaciona habitualment amb la pèrdua de l’illa. La primera presentació del llibre tindrà lloc demà, dissabte, a la llibreria Nollegiu de Palafrugell (12 h) i el 21 de desembre es presentarà a Ona Llibres, de Barcelona.

El llibre, fruit d’una recerca promoguda per la Fundació Ernest Morató , explica que, a mitjan segle XIX, l’havanera –un ballable lent aquí més conegut com a americana– era ja un gènere popular que cantaven els pescadors, però també els obrers, els personatges de les sarsueles, els músics de carrer i els fills de les classes dirigents, encisats per la sensualitat de les dones d’ultramar i tots els tòpics de l’amor romàntic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia