Música

Cultura

Mor Laurie Johnson, compositor de la banda sonora de ‘The avengers’

Va gaudir d’una prolífica carrera en l’àmbit de la música per a sèries de televisió

El compositor i director d’orquestra anglès Laurie Johnson va morir dimarts passat a l’edat de 96 anys, segons va informar ahir l’editorial musical Bucks Music Group a través de la seva pàgina web.

Al llarg de la seva carrera va compondre nombroses partitures, temes i bandes sonores per al cinema, la televisió, el teatre i la ràdio, i va ser descrit diverses vegades al seu país com un dels arranjadors de música swing i pop de big band més apreciats.

Va estudiar al Royal College of Music de Londres i durant els anys cinquanta va començar a compondre bandes sonores. Un dels seus projectes més importants d’aquell inici va ser la composició i direcció musical que va fer de l’obra de teatre Lock up your daughters (1959). Als anys seixanta va compondre i gravar sessions d’orquestra per a KPM Music Library, composicions que anys més tard van ser agafades per a sèries d’animació com Bob Esponja o Ren & Stimpy, i va entrar al món de la televisió. Des d’aleshores i fins als anys vuitanta va arribar a fer més de cent cinquanta temes i partitures, entre altres per a sèries britàniques com Top secret, This is your life, The avengers, Animal magic, The new avengers o The professionals. També va ser el responsable del tema musical de la sèrie de la BBC Radio 1 Sounds of jazz.

L’any 2014, la reina Elisabet II el va condecorar com a membre de l’orde de l’Imperi Britànic pels seus serveis a la música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia