Música

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

Són tan joves que alguns encara no havien nascut quan Sopa de Cabra es va acomiadar per primera vegada, i la majoria tenen també en comú que no senten una gran passió per les guitarres i aquella musical ancestral anomenada rock. També es podria dir que les quatre propostes s’engloben dins les noves músiques urbanes, però ells mateixos es resisteixen a l’etiqueta. Són, per ordre alfabètic, Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, els quatre participants d’aquest any a la secció Talent Gironí del festival Strenes, patrocinada per la Fundació Valvi, que es desenvoluparà en diferents escenaris del festival dirigit per Xavi Pascual. Tot i que Talent Gironí té més un caràcter de mostra que no pas de concurs competitiu, un jurat decidirà qui és el guanyador o guanyadora, que tindrà com a premi un concert de més calibre en una pròxima edició del festival, com ha passat amb La Ludwig Band, que va guanyar ara fa dos anys i actuarà el 3 de maig a les escales de la catedral, amb les entrades exhaurides.

Classe B són de Torroella de Montgrí i és un sextet d’amics que ja fa molt de temps que toquen junts, però fa menys d’un any que publiquen música amb aquesta denominació i tot just van debutar en directe el 7 de març a l’Heliogàbal, de Barcelona, la ciutat on tots viuen ara per estudis o feina. Defineixen la seva música com “pop bailongu”, amb traces d’urban. El seu primer disc, publicat el 29 de febrer, és l’EP Fa de mal dir (Satélite K). Actuaran el 6 d’abril a La Mirona, amb Figa Flawas.

Fortuu és de Fornells de la Selva i es diu Roger Fortuny Castellví. Després de publicar el 2023 l’EP Dopamina amb Quimo i Hattyy, la tardor passada va llançar el seu primer disc en solitari, 42 (RGB Suports), amb un so que cobreix un ampli ventall de sonoritats urbanes, des del reggaeton fins al trap i el rap, i lletres que parlen de la família, els amics i l’amor. Fortuu actuarà el 13 d’abril a La Mirona amb 31 FAM.

Jost Jou és el nom artístic de la gironina Carla Jou. Amb influències de la música disco, hip-hop i urban, Jost Jou ha publicat cançons com ara Un altre petó , Tota l’estona o Valenta, i demà surt el seu primer disc, MFQM (Més forta que mai), que presentarà el 20 d’abril a l’Estació Jove, amb Flashy Ice Cream i altres propostes urbanes.

Juls és la també gironina Júlia Casadevall i és la més jove, amb 18 anys. Una xerrada de la Suu al seu institut, organitzada per Strenes , la va encoratjar a escriure cançons. La primera que va llançar, Tant de bo no t’hagués conegut, ja es va fer viral a Tik Tok i Instagram. Ha continuat amb Et vull x sempre i Mai més. Actuarà el 6 d’abril al nou escenari gratuït de Strenes a la plaça Independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència