Llibres

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

És una activitat solidària impulsada per l’Hospital Clínic Barcelona, el Gremi de Llibreters de Catalunya i la Fundació Collserola

Avui s’ha fet l’acte de tancament de la campanya Girem Full!, que ha superat el repte que s’havia fixat inicialment: l’objectiu era assolir 6.000 ressenyes de llibres i s’ha arribat a més de 6.435, procedents de tot Catalunya i Balears. Aquestes ressenyes es converteixen en 128.700 euros que es destinaran a finançar 1.037 hores d’investigació de la immunoteràpia contra el càncer. La campanya compta amb el suport de padrins de lectura que col·laboren econòmicament amb el projecte. Per cada ressenya d’un llibre, els padrins donen 20 euros que es converteixen en hores de recerca. Girem Full! és una activitat solidària impulsada per l’Hospital Clínic Barcelona, el Gremi de Llibreters de Catalunya i la Fundació Collserola per recaptar fons per a la recerca en immunoteràpia contra el càncer a través del foment de la lectura.

L’acte de cloenda de la campanya Girem Full!, s’ha fet al paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut amb la presència de 300 alumnes d’algunes de les escoles que han participat en la campanya. L’acte ha estat conduït per Anna Guitart i hi han participat els poetes Jaume C. Pons Alorda i Blanca Llum Vidal, a més de Toni Aulés, professor de ciències a l’escola Frederic Mistral.

Aquesta campanya té com a objectiu recollir fons per a la recerca en immunoteràpia contra el càncer a través del foment de la lectura, incentivant la participació comunitària i promocionant valors com la solidaritat, la col·laboració i el compromís amb la recerca científica. Hi han col·laborat més de 30 escoles i gairebé 60 llibreries que han estat les encarregades de recollir les 6.435 ressenyes de totes les persones que hi han participat, infants i adults de totes les edats. Ha estat una activitat que ha servit per al foment de la lectura entre els joves, ja que el 73% dels participants era menor de 15 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia